Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

DeFi token Yearn.Finance (YFI) schiet naar ATH van $37,600, zijn verdere stijgingen te verwachten?

Gisteren rapporteerde Crypto Insiders al dat de koers van YFI, de token van YEarn.Finance, enorm hard aan het stijgen was en zelfs de all-time high (ATH) van bitcoin (BTC) had geëvenaard.

Vannacht steeg de YFI nog verder en kwam de koers bij een nieuwe ATH van maar liefst $37,600 uit. Op het moment van schrijven is de koers weer omlaag gecorrigeerd naar een prijs van ongeveer $32.000, maar dat is alsnog een enorme stijging voor de decentralized finance (DeFi) token.

- Advertentie -

De grote vraag is natuurlijk of dit betekent dat de YFI koers gepiekt is of dat er nog verdere stijgingen zijn te verwachten. De meningen lijken vrij verdeeld te zijn. Ian Lee, directeur van IDEO CoLab Ventures en hoofd van blockchain bij Citi, beweert in zijn analyse dat de DeFi-markt nog genoeg ruimte heeft om te groeien.

Momenteel zit ongeveer $9 miljard vergrendeld (TVL) in DeFi-projecten en de totale marktkapitalisatie van DeFi-tokens ligt op zo’n $15 miljard. Dat is pas zo’n 4% van de gehele cryptocurrency-markt.

DeFi zou 10x kunnen groeien vanaf hier en nog steeds slechts 20-40% van de cryptomarkt vertegenwoordigen – en dat veronderstelt dat de markt helemaal niet zal groeien, wat ongelooflijk onwaarschijnlijk is.

Ik geloof dat DeFi zou kunnen uitgroeien tot minstens 50% van de cryptomarkt, en als de totale cryptomarkt conservatief verdrievoudigt in de komende 10 jaar, betekent dit dat DeFi op zijn minst een markt van $500 miljard zou kunnen zijn – een toename van 30-70x ten opzichte van waar we nu zijn.

DeFi zou volgend jaar $20-$30 miljard aan TVL en een marktkapitalisatie van $50-$60 miljard kunnen bereiken.

Aldus Lee. Over Yearn.Finance meldt Lee dat het de “snelst evoluerende en innoveerde asset” op de markt is door de bouwsnelheid van Andre Cronje, ontwikkelaar van Yearn. Hasu, cryptocurrency-onderzoeker bij Deribit, meldt echter dat YFI erg “illiquide” is omdat er nauwelijks wat van beschikbaar is op beurzen.

Arthur Hayes, CEO van cryptocurrency-exchange BitMEX, denkt dat prijs van YFI naar $100.000 zal stijgen.

Verdere stijgingen zijn in deze markt echter niet gegarandeerd. In de crypto-markt hebben we eerder altcoins gezien die hard omhoogschoten om vervolgens weer net zo hard te kelderen. Een recent voorbeeld hiervan is YAM.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.283,42 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.283,42 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...