Kevin Schijven Kevin Schijven
09/11/2021 15:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/11/2021 15:04

Discord gaat wellicht met Ethereum (ETH) integreren, maar lang niet iedereen is even enthousiast

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Discord gaat wellicht met Ethereum (ETH) integreren, maar lang niet iedereen is even enthousiast

Discord, een populair social-mediaplatform en chatprogramma, gaat wellicht een verbinding maken met het Ethereum (ETH) netwerk. Dat hintte Discord oprichter en CEO Jason Citron op 8 november op Twitter:

Citron toont een schermafbeelding van de Discord app met instellingen waar gebruikers een verbinding kunnen maken tussen Discord en Ethereum. “Waarschijnlijk niets,” zegt de CEO, een veelgebruikte sarcastische uitdrukking in de crypto gemeenschap.

Op de screenshot is ook de mogelijkheid te zien om een verbinding te maken tussen Discord en Ethereum wallets MetaMask en WalletConnect. Deze opties zitten overigens nog niet in de publieke versie van Discord, het is waarschijnlijk een afbeelding van een privéversie.

Citron plaatse het bericht in antwoord op een tweet van Packy McCormick, oprichter van Not Boring, met een artikel over de potentie van Discord met Web 3.0.

Er wordt zeer negatief op het nieuws gereageerd en Discord klanten driegen hun “Nitro” abonnement op te zeggen. Veel gebruikers roepen dat crypto uit de gaming wereld moet blijven. Het is niet heel verassend dat zij met argwaan reageren; veel van de grote computerspeluitgevers staan bekend om hun roofzuchtige behandeling van klanten via microtransacties. Dat geeft het publiek wellicht weinig vertrouwen, maar dat heeft meer met deze bedrijven te maken dan met blockchain-technologie.

Er wordt ook met opvallend veel onwetendheid gereageerd. Zo wordt de crypto markt beschuldigd dat het vooral voor criminaliteit wordt gebruikt, maar dat is desinformatie verspreid door reguliere media. Vooral non-fungible tokens (NFT’s) krijgen ervan langs. NFT’s zouden de aarde vernietigen door het hoge energieverbruik. Vervolgens wordt het Bitcoin (BTC) netwerk aangehaald als teken van dit verbruik, maar NFT’s bestaan helemaal niet op het Bitcoin netwerk!

Discord is een zeer populair berichtendienst voor gaming communities, maar ook al enige tijd voor crypto communities. Ook Crypto Insiders heeft een gemeenschap op Discord waar gebruikers en beheerders regelmatig koersanalyses en meer delen. Neem hier een kijkje in ons Discord kanaal!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie