Kevin Schijven Kevin Schijven
10/01/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2022 14:15

Disney ontvangt patent voor metaverse pretpark met augmented reality

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Disney ontvangt patent voor metaverse pretpark met augmented reality

Foto: JinjoPhoto/Shutterstock

Ook Disney waagt zich wellicht aan de “metaverse.” Het enorme mediaconglomeraat heeft een patent ontvangen voor virtuele attracties in de attractieparken van Disney. Het bedrijf wil dit doen met behulp van augmented reality (AR).

De aanvraag voor de patent werd al in de zomer van 2020 ingediend bij de United States Patent Trademark Office (USPTO), maar werd recent pas goedgekeurd.

Disney is van plan om de metaverse en de echte wereld dichterbij elkaar te brengen met behulp van AR-technologie. Deze technologie van Disney zou, in tegenstelling tot de meeste metaverse- en AR-projecten, niet gebruik maken van een headset.

In plaats daarvan zou de technologie de mobiele telefoons van bezoekers van de pretparken volgen en vervolgens gepersonaliseerde virtuele objecten tonen op nabij gelegen objecten. Bezoekers zouden dan verschillende 3D objecten krijgen te zien in de pretparken van Disney.

Crypto netwerk geeft rol aan PSG, voetbalclub schrijft geschiedenis
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Metaverse plannen onzeker

Wanneer Disney van plan is om deze technologie te implementeren is echter onbekend. Het is zeker mogelijk dat dit project nooit van de grond komt. Disney vraagt namelijk honderden patenten per jaar aan. Sceptici zullen ook vraagtekens zetten omtrent de privacy van dit soort technologie. Of bij dit project non-fungible tokens (NFT) bij zijn betrokken, is ook niet bekend.

Disney waagde zich al wel al eerder aan NFT’s via een samenwerking met VeVe. Het mediabedrijf bracht onlangs NFT’s uit van enkele bekende Disney figuren als Mickey Mouse en Donald Duck, maar ook Marvel figuren als Spider-Man. Disney CEO Bob Chapek zei nog in november dat het bedrijf geïnteresseerd is in de samensmelting van de echte wereld met de virtuele wereld in de metaverse.

“We zullen de fysieke en digitale wereld nog nauwer met elkaar kunnen verbinden, waardoor verhalen zonder grenzen kunnen worden verteld in onze eigen Disney Metaverse.”

Disney creëerde in 2014 een eigen blockchain, genaamd Dragonchain. Inmiddels is dit project open-source geworden. De dragonchain heeft ook een eigen native cryptocurrency: DRGN. De koers hiervan is echter in de afgelopen vier jaar met maar liefst 99% gedaald.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie