Kevin Schijven Kevin Schijven
10/01/2022 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/01/2022 14:15

Disney ontvangt patent voor metaverse pretpark met augmented reality

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Disney ontvangt patent voor metaverse pretpark met augmented reality

Foto: JinjoPhoto/Shutterstock

Ook Disney waagt zich wellicht aan de “metaverse.” Het enorme mediaconglomeraat heeft een patent ontvangen voor virtuele attracties in de attractieparken van Disney. Het bedrijf wil dit doen met behulp van augmented reality (AR).

De aanvraag voor de patent werd al in de zomer van 2020 ingediend bij de United States Patent Trademark Office (USPTO), maar werd recent pas goedgekeurd.

Disney is van plan om de metaverse en de echte wereld dichterbij elkaar te brengen met behulp van AR-technologie. Deze technologie van Disney zou, in tegenstelling tot de meeste metaverse- en AR-projecten, niet gebruik maken van een headset.

In plaats daarvan zou de technologie de mobiele telefoons van bezoekers van de pretparken volgen en vervolgens gepersonaliseerde virtuele objecten tonen op nabij gelegen objecten. Bezoekers zouden dan verschillende 3D objecten krijgen te zien in de pretparken van Disney.

Elon Musk verwijdert crypto emoji’s op X, gemeenschap stomverbaasd
Elon Musk verwijdert crypto emoji’s op X, gemeenschap stomverbaasd

Metaverse plannen onzeker

Wanneer Disney van plan is om deze technologie te implementeren is echter onbekend. Het is zeker mogelijk dat dit project nooit van de grond komt. Disney vraagt namelijk honderden patenten per jaar aan. Sceptici zullen ook vraagtekens zetten omtrent de privacy van dit soort technologie. Of bij dit project non-fungible tokens (NFT) bij zijn betrokken, is ook niet bekend.

Disney waagde zich al wel al eerder aan NFT’s via een samenwerking met VeVe. Het mediabedrijf bracht onlangs NFT’s uit van enkele bekende Disney figuren als Mickey Mouse en Donald Duck, maar ook Marvel figuren als Spider-Man. Disney CEO Bob Chapek zei nog in november dat het bedrijf geïnteresseerd is in de samensmelting van de echte wereld met de virtuele wereld in de metaverse.

“We zullen de fysieke en digitale wereld nog nauwer met elkaar kunnen verbinden, waardoor verhalen zonder grenzen kunnen worden verteld in onze eigen Disney Metaverse.”

Disney creëerde in 2014 een eigen blockchain, genaamd Dragonchain. Inmiddels is dit project open-source geworden. De dragonchain heeft ook een eigen native cryptocurrency: DRGN. De koers hiervan is echter in de afgelopen vier jaar met maar liefst 99% gedaald.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie