Ivo Melchers Ivo Melchers
11/01/2023 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/01/2023 10:00

Dit is hoe ´Twitter Coin´ gebruikt gaat worden, toch geen crypto?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
¿El nuevo CEO de Twitter también es fan de Dogecoin?

Foto: Sattalat Phukkum / Shutterstock.com

Enkele weken geleden kon je in het altcoin nieuws lezen dat Twitter bezig leek te zijn met een zogenoemde ‘Twitter Coin’. Technologieblogger en app onderzoeker Jane Manchun Wong deelde destijds een afbeelding van het vermeende logo van deze coin. De geruchtenmolen begon hierna op volle toeren te draaien, aangezien het allerminst zeker was wat het precies voor de toekomst zou betekenen.

Kan Solana zijn netwerkproblemen oplossen? Nieuwe fix wordt nu getest
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Dogecoin holders hoopvol

Crypto-investeerders hoopten uiteraard dat deze Twitter Coin een cryptocurrency zou zijn en sommige dogecoin (DOGE) holders bleven dan ook verrassend hoopvol. Zo geloofde een Twitteraar niet dat Musk een andere crypto dan DOGE zou implementeren op het sociale mediaplatform en in een tweet wekte hij de suggestie dat de Twitter Coin een codenaam zou zijn voor dogecoin. De DOGE-community is al sinds de overname van Elon Musk hoopvol op enige toepassing van de door Musk geliefde meme-coin. De anticipatie op een integratie van dogecoin heeft de koers dan ook flink laten stijgen, vlak nadat Musk officieel het platform had overgenomen.

Advertentie

Toepassing Twitter Coin

Wong deelde op 5 januari op twitter een zogenoemde lijst van ‘Twitter Awards’. Gisteren voegde ze hier extra details aan toe, zoals het betalingsscherm waar Twitter Coins aangekocht kunnen worden via betalingsverwerker Stripe. Stripe is een op fiat gebaseerd betalingsverwerkplatform waarmee verkopers creditcards en betaalpassen, bankoverschrijvingen en op contanten gebaseerde vouchers kunnen accepteren. Volgens deze pagina kan je middels de Twitter Coins creators steunen die naar jouw mening goede content plaatsen op het platform. De niet-gebruikte coins zullen op je saldo bewaard blijven.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat deze Twitter Coins op de blockchain zullen bestaan. Daarnaast gaf Wong aan dat het in eerste instantie alleen mogelijk zal zijn om de coins van het platform aan te schaffen via fiat-betalingen. Desondanks betekent dat niet dat crypto uiteindelijk geen toepassing kan krijgen in dit verhaal. Twitter testte vorige jaar namelijk USDC-uitbetalingen via Stripe naar selecte content creators.

Voor nu lijkt het erop dat degene die Twitter Awards ontvangen, moeten wachten totdat ze minimaal $50 hebben verdiend voordat ze het geld op hun rekening kunnen laten storten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie