Roy van Krieken Roy van Krieken
22/03/2024 15:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2024 12:39

Dit is waar crypto games aan moeten voldoen om succesvol te worden

icon-altcoins
Altcoin nieuws
gaming-crypto-blockcghai

Foto: Shutterstock/Maksym93

Web3 gaming is een populaire niche in de blockchain markt maar heeft nog moeite om grootschalige adoptie te realiseren. Volgens de Chief Innovation Officer (CIO) van de crypto exchange OKX, Jason Lau, moet de industrie nog een aantal stappen maken. Hij roept op tot blockchain gaming bedrijven om gamers te informeren over de voordelen van Web3 technologie.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto gaming komt eraan

Meerdere projecten in de crypto markt proberen te kapitaliseren op de blockchain gaming industrie. Maar veel projecten ervaren moeite om veel gebruikers aan te trekken. Tot nog toe weten blockchain games nog niet door te breken tot de mainstream gaming industrie. OKX is bezig om daar verandering in te brengen. De exchange is een samenwerking aangegaan met Immutable om het Web3 gaming ecosysteem verder uit te breiden. Het doel is om het aantal gamers dat betrokken raakt in de wereld van Web3 te vergroten. Zo lichte Lau toe op social media:

“Games moeten leuk, boeiend en van hoge kwaliteit zijn om een ​​duurzame gemeenschap aan te trekken en op te bouwen. Door te experimenteren met wat Web3 op unieke wijze mogelijk maakt, hopen we games te zien die zich losmaken van de bestaande Web2-gamevorm.”

Advertentie

Web3 kan grote impact hebben op gaming industrie

De CIO van OKX licht toe dat de samenwerking belangrijk is voor de verdere groei en adoptie van Web3 onder gamers. Vaak weten gamers niet wat er mogelijk is met Web3 technologie, denk aan het bezitten van waardevolle items in games die je vervolgens kunt handelen waardoor je game ervaring nog unieker wordt. Daarnaast kan blockchain technologie community betrokkenheid vergroten in games.

Een van de projecten van de OKX en Immutable samenwerking is de ontwikkeling van een GameFi launchpad. Hier worden lanceringen van blockchain games ondersteund op het Ethereum (ETH) netwerk. Daarnaast wordt ook de OKX Wallet geïntegreerd met de Immutable Passport. Dit is een inlogmethode die speciaal is ontwikkeld voor spelontwikkelaars.

Tot nu toe zijn crypto games nog niet aangeslagen bij het grote publiek, maar OKX heeft duidelijk de hoop dat dit in de toekomst kan veranderen. De gaming industrie is gigantisch en veel soorten games lenen zich eigenlijk goed voor Web3 en blockchain. Wellicht dat we de komende jaren een sterke verschuiving kunnen gaan zien.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie