Timo Bult Timo Bult
01/11/2022 11:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2022 11:30

Dit is waarom dogecoin 170% steeg door nieuws omtrent Musk en Twitter

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit is waarom dogecoin 170% steeg door nieuws omtrent Musk en Twitter

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Vandaag zien we Dogecoin (DOGE) opnieuw als een raket opstijgen. Weer was het een tweet van miljardair Elon Musk, die onlangs Twitter heeft overgenomen, die de meme-crypto de lucht in schoot. Waarom denken veel investeerders en handelaren dat de Twitter-overname goed nieuws is voor Dogecoin? In dit artikel lees je een aantal mogelijke oorzaken.

Bizar: Deze mensen zijn vergeten dat ze crypto-miljoenen hebben
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Musk houdt van Dogecoin

De meest voor de hand liggende reden is natuurlijk de sterke connectie die Musk met Dogecoin heeft. In 2021 liet de miljardair weten dat hij dogecoin als “de crypto van de mensen” ziet. Nadat hij met veel van zijn werknemers bij SpaceX en Tesla had gesproken, kwam hij er namelijk achter dat veel van hen DOGE in bezit hadden. Dit terwijl zij “geen financiële experts of Silicon Valley technologen zijn.”

De band tussen Musk en Dogecoin wordt vaak onderstreept in vage tweets van de miljardair. Zelf heeft hij zelfs een Shiba Inu-hond, de officiële mascotte van Dogecoin. Deze hond was dus vanochtend in het laatste crypto nieuws te zien in weer een meme-waardige tweet van Musk.

Een substantiëlere ontwikkelingen die de band tussen Musk en Dogecoin kenmerkt was het nieuws dat Tesla DOGE accepteert als betaalmethode voor verschillende merchandise producten. Maar met de recente Twitter-overname zitten er waarschijnlijk meer van dit soort ‘echte’ ontwikkelingen in de pijplijn.

Twitter omarmt DOGE voor Musks ‘superapp’?

Nu Twitter is overgenomen door Musk gaat Dogecoin er als een speer vandoor. Deze stijging is niet enkel gebaseerd op de meme-connectie die Musk met Dogecoin heeft. Dogecoin kwam namelijk al eens voorbij in de documenten die naar buiten zijn gekomen in de rechtszaak tussen Twitter en Musk. Die spande Twitter aan omdat Musk eerder toch niet Twitter wilde overnemen.

In die documenten zijn berichten tussen Musk en meerdere andere personen te vinden. In een van die berichten, in dit geval aan Jack Dorsey, schrijft Musk:

“Mijn plan B is een op blockchain gebaseerde versie van twitter, waarbij de “tweets” als commentaar in de transactie worden opgenomen. Dus je moet dan misschien 0,1 Doge betalen per commentaar of repost van… dat commentaar.”

Hoe en of Dogecoin wordt opgenomen in het ecosysteem van Twitter blijft afwachten. Musk maakt er echter een kunst van om DOGE-houders warm te houden met vage suggestieve tweets. Enkel de tijd zal uitwijzen wat de toekomst in petto heeft voor Dogecoin. De overname van Twitter kan in ieder geval als overwinning worden gezien voor de gehele crypto-industrie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie