Timo Bult Timo Bult
26/03/2021 08:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/03/2021 08:11

Dit is wanneer Cardano (ADA) zijn grote update zal lanceren!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dit is wanneer Cardano (ADA) zijn grote update zal implementeren!

Eindelijk is duidelijk wanneer Cardano (ADA) de grote Alonzo hard fork zal implementeren. Alonzo is de update waarmee ontwikkelaars smart contracts kunnen bouwen. Op dat moment zal Cardano dus in principe volledig operationeel worden. Cardano oprichter Charles Hoskinson maakte tijdens het Cardano360 event van maart een preciezere roadmap bekend.

Cardano is de afgelopen tijd vaak in het nieuws gekomen. Het project heeft grote stappen gezet maar wordt nog altijd volop ontwikkeld. Hierom ontvangt het project zo nu en dan kritiek aangezien er weinig lijkt te gebeuren op het gebied van adoptie. Hoskinson ging hier onlangs op in, hij vindt de kritiek namelijk oneerlijk.

Gisteren maakte hij tijdens Cardano360, een maandelijks terugkerend evenement waarin alle voortuitgangen worden getoond, een roadmap voor Alonzo bekend. Zoals het er nu naar uitziet zal Alonzo ergens in juni een code freeze ingaan, wat de laatste stap is voordat de code op het mainnet gelanceerd wordt. Het testnet kan echter al volgende maand gelanceerd gaan worden.

De Alonzo hard fork is een belangrijke update voor Cardano. Het wordt namelijk mogelijk om smart contracts te ontwikkelen. Hiermee komt Cardano eindelijk op gelijke voet komen te staan met Ethereum (ETH). Op dit moment is het al wel mogelijk om eigen cryptocurrencies op Cardano te lanceren. Smart contracts zijn echter uiteindelijk het hart van waar een platforms als Cardano en Ethereum om draaien.

Het is dus nog even geduld hebben! Het gaat nog zeker enkele maanden duren voordat Cardano eindelijk kan doen waarvoor het bedacht is. De bovenstaande roadmap gaat er overigens vanuit dat alles goed verloopt. Mocht er onverhoopt iets misgaan, en die kans is er zeker, dan zal de roadmap vertraagd worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Grote cryptowet aangenomen in VS, 'enorme verschuiving voor crypto'
Grote cryptowet aangenomen in VS, ‘enorme verschuiving voor crypto’
'Bitcoin koers stijgt in twee maanden naar $95.000,' volgens analist
Bitcoin zal naar $420.000 doorduwen volgens financieel expert
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF's
Bitcoin koers steeds stabieler door explosieve groei van ETF’s
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Crypto Ontbijt: Nieuwe cryptowet in VS, ethereum-ETF besluit & een solana-ETF?
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Cosmos (ATOM) staat op het punt om uit groene zone te breken
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie