Timo Bult Timo Bult
09/06/2022 12:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2022 12:20

Dit jaar zijn er al meer 3.000 crypto bijgekomen

Nieuws
Dit jaar zijn er al meer 3.000 crypto bijgekomen

Foto: WindAwake/Shutterstock

Het zal je vast al wel bekend zijn dat de cryptomarkt duizenden verschillende cryptocurrencies kent. En ondanks dat 2022 misschien wat crypto koersen betreft niet geweldig is, neemt de teller met cryptocurrencies nog altijd flink toe. Dat blijkt uit data afkomstig van CoinMarketCap.

Nederlanders stemmen: hoe ver zitten we in de bitcoin bullmarkt?

Aantal crypto groeit met meer dan 200%

Om enigszins een idee te krijgen van hoeveel het aantal crypto is toegenomen sinds het begin van dit jaar kunnen we een kijkje nemen op de Wayback Machine, een internet archiver. Middels deze website kunnen we terug in de tijd kijken. Wanneer we dit bij CoinMarketCap doen en teruggaan naar 1 januari 2022, dan zien we dat het aantal crypto dat op die dag op de prijstrackingwebsite stond 16.238 was.

Vandaag de dag staat deze teller een stuk hoger. Er zijn volgens CoinMarketCap nu namelijk maar liefst 19.794 cryptocurrencies. Dat is een stijging van 3.556 nieuwe valuta, of ruim 200%! Of dit een goed teken is valt echter te betwisten.

Advertentie

Het is een eitje om een eigen altcoin te lanceren

De echte Bitcoiners onder ons zullen dit crypto nieuws met enorme argusogen bekijken. Zij vinden namelijk dat alle cryptocurrencies anders dan bitcoin (BTC) waardeloos zijn. En dat geldt zeker voor de cryptocurrencies die eigenlijk niet zoveel toevoegen en vrijwel exacte kopieën zijn van andere crypto’s.

Met blockchains als de Binance Smart Chain en Cardano (ADA) is het tegenwoordig zeer makkelijk om een eigen altcoin te lanceren. Het maakt daarbij niet uit of deze dan enige waarde of functie heeft.

Wil jij leren hoe je waarde in een crypto-project kan herkennen, en over het traden met crypto in het algemeen? Word dan lid van Crypto Insiders Premium. Hier ontvang je dagelijks updates, krijg je toegang tot educatieve content en praat je met analisten, experts en onze community. De eerste 30 dagen mag je helemaal gratis een kijkje komen nemen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie