Erik Juffermans Erik Juffermans
18/11/2022 18:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/11/2022 18:00

Dit vindt Joe Rogan “raar” aan het hele FTX verhaal

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Waarom de Bitcoin community kwaad is op een gast van Joe Rogan

Foto: Andrei_Diachenko/Shutterstock

Het FTX drama heeft voor een schokgolf gezorgd in crypto land. Maar ook daarbuiten is het een belangrijk gespreksonderwerp. Ook de meest bekende podcast host ter wereld, Joe Rogan, liet het niet onbesproken. In een podcast met comedian Yannis Pappas geven de twee hun mening over de situatie omtrent FTX.

Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

FTX: shady business

Het tweetal vindt het zeer opmerkelijk dat een hoop Amerikaanse beroemdheden openlijk FTX, en CEO Sam Bankman-Fried steunden. Maar op het moment dat het kaartenhuis ineen valt, zijn zij nergens te bekennen. Volgens Rogan was het vooraf moeilijk om te weten voor de supporters hoe de zaken precies in elkaar steken. Pappas vindt het echter onbegrijpelijk dat de beroemdheden nergens vanaf wisten.

“Ik wist het wel. Ik heb het altijd gek gevonden allemaal. Dus waarom wisten zij het niet? Als ze misschien voor een kort moment hun gretigheid opzij hadden geschoven en wat vragen hadden gesteld hadden ze het ook geweten.”

Ondanks dat het vooraf lastig in te schatten was voor de beroemdheden, erkent Rogan dat het een hele rare situatie is. De twee maken de vergelijking tussen Bankman-Fried en Bernie Madoff, een legendarisch Wall Street figuur dat de grootste ponzi in de geschiedenis van de mensheid uitvoerde. 

“Je doet al dit filantropische werk, en denkt waarschijnlijk dat je een geweldig persoon bent, totdat het allemaal in elkaar stort. Dat is net zoals met Bernie Madoff. Misschien had Madoff zonder de crash van 2008 gewoon door kunnen gaan.”

Advertentie

FTX betrokkenen aangeklaagd

Inmiddels is er een rechtszaak aangespannen tegen Bankman-Fried en betrokken beroemdheden, waaronder American football speler Tom Brady en zijn ex-echtgenote Gisele Bündchen. Ook basketbal legende Shaquille O’Neal behoort tot de groep betrokkenen. De aangeklaagden worden ervan beschuldigd te hebben geparticipeerd in bedrieglijke praktijken.

Rogan bespreekt vaker onderwerpen vanuit de crypto wereld tijdens zijn podcast. In het verleden sprak hij zich al positief uit over bitcoin (BTC) en vergelijk het met het ‘vroege internet’.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie