Roy van Krieken Roy van Krieken
05/05/2022 12:54 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/05/2022 12:54

Joe Rogan: Overheden zijn bang voor bitcoin als betaalmiddel

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Joe Rogan: Overheden zijn bang voor bitcoin als betaalmiddel

Foto: JLStock/Shutterstock

De controversiële host van de razenpopulaire podcast Joe Rogan Experience, Joe Rogan, heeft zich onlangs uitgelaten als sterke voorstander van bitcoin (BTC) en de wereld van crypto. Ondanks de huidige staat van de crypto markten is bitcoin volgens Rogan een levensvatbaar betaalmiddel. Overheden vrezen dit echter en Rogan verwacht daarom in de toekomst een heftige reactie van wetgevers en regulatoren in de Verenigde Staten.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin in Joe Rogan Experience

In een aflevering van zijn podcast met MMA-atleet Khalil Rountree liet Rogan weten dat hij volledig overtuigd is van bitcoin. Volgens hem is bitcoin vandaag de dag te vergelijken met het internet toen dit nog in de kinderschoenen stond. 

“Ik denk over Bitcoin op dezelfde manier als ik denk over het vroege internet. Ik denk dat ze het niet zagen aankomen en nu is het een levensvatbare vorm van valuta en je kunt er echt dingen mee kopen en ik denk dat de regering door het lint gaat.”

Volgens Rogan maakt de Amerikaanse overheid zich grote zorgen over de adoptie van bitcoin en andere cryptocurrencies. Zij zien de controle over valuta uit hun handen glippen en zullen in de toekomst proberen deze controle terug te pakken, aldus Joe Rogan. Hetzelfde werd door de overheid geprobeerd met het internet stelt Rogan, maar dit mislukte door een heftige reactie van de bevolking.

Bitcoin als betaalmiddel

Als we Rogan mogen geloven dan zal de overheid in de toekomst dit toch gaan proberen met de crypto industrie. Hij geeft aan dat een mogelijk scenario een verbod zoals dat in 2021 in China werd ingevoerd is. Vervolgens zal de overheid hun eigen digitale valuta uitbrengen, bijvoorbeeld in de vorm van een central bank digital currency (CBDC), om zo de controle over de valuta van de bevolking terug te winnen.

“Er komt een tijd dat een regering, of het nu de Verenigde Staten zijn of een andere regering, gaat proberen om een digitale munt te implementeren, ik weet dat ze het al doen in China, maar ze gaan proberen om een digitale munt te implementeren, een gecentraliseerde digitale munt die ze kunnen controleren […] Dat zou een écht iets kunnen zijn waar ze letterlijk 1.000% kunnen beperken waar je je geld aan uitgeeft.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie