Ivo Melchers Ivo Melchers
07/04/2023 19:09 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/04/2023 19:09

Dogecoin bedenker: ‘’ik heb DOGE in een paar uur gecreëerd’’

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: A_B_C/Shutterstock

Dat Dogecoin (DOGE) oorspronkelijk was gecreëerd als een grap, is voor velen in de crypto community bekend. Dogecoin is een altcoin die al een tijdje meegaat binnen de industrie: het werd namelijk in 2013 gelanceerd door software-ingenieurs Billy Markus en Jackson Palmer. Markus heeft in een reactie op de bekende ondernemer en investeerder Anthony Pompliano een boekje open gedaan over de creatie van Dogecoin.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin in slechts enkele uren gemaakt

Het begon allemaal met de tweet van Pompliano waarin hij zich afvroeg of er voorbeelden waren van bedrijven van een waarde van één miljard dollar dat zonder personeel was gebouwd. Markus reageerde snel en deelde het verhaal van de inmiddels grootste meme-coin qua marktkapitalisatie.

Hij gaf aan dat hij Dogecoin in slechts enkele uren heeft gebouwd. Ook zei hij dat hij hierna het project heeft verlaten en het 8,5 jaar later zijn marktkapitalisatie van 90 miljard dollar bereikte. Deze marktkapitalisatie werd in mei 2021 bereikt toen DOGE op een all-time high stond van ongeveer $0,74.

Een andere Twitter-gebruiker, Pjb.eth, daagde Markus echter uit door te suggereren dat Dogecoin slechts een kopie was van Litecoin (LTC). Markus schoot terug en verdedigde zijn creatie door het volgende te zeggen:

‘’Heb jij je tweet gemaakt of tik je gewoon op letters op het reeds gemaakte toetsenbord voor je.’’

Vorige week vertelde Markus zijn twee miljoen Twitter volgers tevens dat hij ‘’heel weinig dogecoin’’ zou bezitten. Verder zou hij geen enkele affiliatie meer hebben met DOGE en spreekt hij ook niet namens het team van Dogecoin in zijn tweets.

Advertentie

DOGE koers daalt na weghalen logo op Twitter

Eerder deze week kon je in het altcoin nieuws lezen dat DOGE met meer dan 30% in waarde was gestegen nadat Twitter het logo in de app had aangepast naar het logo van Dogecoin, de lachende Shiba Inu-hond.

Sinds gisteren is het welbekende logo van Twitter echter weer teruggekeerd, waardoor DOGE de grootste verliezer van de dag is qua koersprestaties. Op het moment van schrijven staat de koers namelijk 7,5% lager dan een dag eerder.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie