Gijs Ooijen Gijs Ooijen
03/04/2023 19:52 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2023 19:52

Dogecoin stijgt 30% nadat Twitter logo wordt vervangen door DOGE

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin koers weer in beweging na tweet van Elon Musk

Foto: ThomasAFink/Shutterstock

Dogecoin (DOGE) steeg met meer dan 30% in waarde nadat Twitter het logo in de app had aangepast naar het logo van Dogecoin. Dit nieuws komt op hetzelfde moment dat Musk verwikkeld is in een rechtszaak waarin gedupeerden $258 miljard van hem eisen, omdat hij de prijs van Dogecoin opzettelijk zou hebben verhoogd en laten crashen.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Dogecoin stijgt hard na verandering Twitter-logo

Dogecoin steeg in enkele minuten met meer dan 30% van $0,077 naar $0,105. Dit gebeurde nadat Elon Musk’s Twitter de bekende blauwe vogel van het social-media platform op zijn homepage had vervangen door het iconische logo van Dogecoin, de foto van de Shiba Inu hond. De laatste keer dat Dogecoin boven de 10 cent uitkwam is alweer meer dan 3 maanden geleden.

Het is geen geheim dat Musk, de eigenaar van Twitter, fan is van Dogecoin. Hij heeft DOGE eerder al meerdere keren aangeprezen en is van mening dat de memecoin betere betalingsmogelijkheden biedt dan bitcoin (BTC). In januari meldde de Financial Times dat Twitter een systeem aan het ontwerpen was om betalingen via het social mediaplatform mogelijk te maken. Mensen dacht daarbij meteen aan Dogecoin, omdat het bekend is dat Musk hier groot fan van is.

Advertentie

Elon Musk in rechtszaak om Dogecoin

Het is niet het enige nieuws rondom Musk en Dogecoin op dit moment. Slechts twee dagen geleden vroeg hij nog aan de rechter om een rechtszaak waarin hij betrokken is stop te zetten. Gedupeerden eisen $258 miljard van Musk, omdat hij opzettelijk de prijs van DOGE verhoogd zou hebben met 36.000% en vervolgens liet crashen. Ze noemen de verschijning van Musk in Saturday Night Live en zijn tweets als bewijs van manipulatie. Musk’s advocaten beweren echter dat de aanklacht “fantasievol fictiewerk” is en dat zijn tweets onschadelijk zijn.

De zaak is nog lopende, maar de advocaat van de aanklagers is zeker van succes. In ander crypto nieuws ondertekende Musk, samen met anderen, een petitie over de gevaren van kunstmatige intelligentie, waarin wordt gesteld dat de ontwikkeling ervan gevaarlijk kan zijn voor de mensheid.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie