Erik Juffermans Erik Juffermans
01/04/2023 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2023 14:00

Elon Musk verzoekt afwijzing Dogecoin rechtszaak van $258 miljard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin koers weer in beweging na tweet van Elon Musk

Foto: ThomasAFink/Shutterstock

In juni 2022 dienden gedupeerde investeerders een aanklacht in tegen de ondernemer Elon Musk. Volgens de aanklagers opereerde Musk een piramidespel om Dogecoin (DOGE) te promoten. De advocaten van Musk willen nu dat de zaak verworpen wordt. De aanklacht is veel te vaag, aldus de advocaten. Dat blijkt uit een rapport van Reuters op 1 april.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Manipulatief gedrag omtrent dogecoin

De gedupeerden eisen maar liefst 258 miljard dollar van Musk. Hij zou bewust de prijs van Dogecoin met 36 duizend procent hebben laten stijgen om het vervolgens te laten crashen. De gedupeerden noemen als voorbeeld de verschijning van Musk in de Amerikaanse TV show Saturday Night Live in 2021. 

Tijdens de aflevering, waar Musk zich voor de grap voordeed als investeerder en komische opmerkingen maakte over DOGE, daalde de koers van Dogecoin in korte tijd met 25 procent. Ook worden de talloze tweets van Musk over Dogecoin als voorbeeld genoemd van zijn manipulatieve gedrag om de prijs op te drijven.

De advocaten van Musk menen dat de ingediende zaak van de gedupeerde investeerders een “fantasievol fictiewerk” is. Volgens de advocaten zijn de tweets van Musk “onschadelijke en flauw”, en te vaag om te classificeren als frauduleus. De tweets luidden onder andere als volgt: “Dogecoin Rulz” en “geen pieken, geen dalen, enkel Doge.” Volgens de advocaten had Musk dus geen enkel verborgen motief. 

Op basis van Musk’s gebruikelijk tweet gedrag is dit een geloofwaardig verhaal. De miljardair gooit geregeld onnozele tweets de wereld in. De advocaat van de aanklagende groep investeerders is echter zeer zeker van de zaak. “We zijn meer dan zeker dan ooit dat onze zaak een succes zal zijn,” aldus de advocaat.

Elon Musk maakt zich zorgen over AI

Deze week kwam Musk nog in het nieuws vanwege een petitie over Artificial Intelligence, ook wel kunstmatige intelligentie. Een groep van 2600 tech ondernemers en wetenschappers maken zich zorgen over de ontwikkeling van AI.

Volgens de groep gaat de ontwikkeling veel te hard en is dit mogelijk gevaarlijk voor de mensheid. Meerdere prominente figuren, waaronder Musk, delen deze zorgen en ondertekenden de petitie.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie