Kevin Schijven Kevin Schijven
21/04/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2021 14:04

Dogecoin (DOGE) eindigt DogeDay met staart tussen de benen, daalt 33%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) eindigt DogeDay met staart tussen de benen, daalt 33%

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

“DogeDay,” dat is wat Dogecoin (DOGE) fans op 20 april vieren. Op deze dag zou de DOGE koers namelijk naar $1 stijgen, sommige fans hadden het zelfs over een exorbitante prijsstijging naar $4,20.

De hype omtrent DogeDay sloeg in eerste instantie aan, en zelfs merken als Snickers tot Axe deden aan de mediagekte mee. Op 19 april vestigde de dogecoin koers nog een nieuwe all-time high (ATH) van $0,42.

Uiteindelijk pakte DogeDay echter zuur uit voor de fans. De koers daalde van $0,42 naar $0,28 aan het einde van de dag, een daling van maar liefst 33,33%. Vervolgens herstelde de koers naar het bereik tussen $0,3 en $0,34, waar de koers afgelopen nacht is blijven hangen.

En zo vertrok de shiba inu hond dus met zijn staart tussen de benen. Heel verassend is het niet. De dogecoin koers is wellicht al ongekend hard gestegen dit jaar, maar een prijs van $1 zou een stijging van 140% in een dag zijn geweest, en dat is zelfs voor Dogecoin ongekend.

Overigens hebben we dit al vaker in de crypto-wereld gezien en wordt meestal bestempeld als een “buy the rumor, sell the news” effect. In andere woorden: handelaren kochten al van te voren DOGE in waardoor de prijs al steeg in aanloop naar het evenement. Op de dag zelf hebben de handelaren al hun sell orders klaar staan, die vervolgens de prijs weer omlaag duwen.

De hype omtrent Dogecoin zorgt er ook voor dat nieuwe tokens een graantje mee willen pikken. Zo steeg onlangs de Shiba Inu (SHIB) token, die zichzelf de “Dogecoin killer” noemt, maar liefst 3.500% in twee weken, maar ook deze koers daalde gisteren met 40%.

Veel mensen waarschuwen voor  dit soort “meme” crypto die voor de grap zijn gemaakt. Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson noemde het onlangs een zeepbel.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie