Kevin Schijven Kevin Schijven
20/04/2021 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2021 09:30

DogeDay? Dogecoin (DOGE) stijgt weer verder, vestigt nieuw record, is nu groter dan ING

icon-altcoins
Altcoin nieuws
DogeDay? Dogecoin (DOGE) stijgt weer verder, vestigt nieuw record, is nu groter dan ING

De cryptocurrency markt kleurt vandaag weer rood en de meeste koersen zien een behoorlijke correctie omlaag. Bitcoin (BTC) duikt weer onder $54.000 maar lijkt hier vooralsnog stand te kunnen houden, ripple (XRP) zakt met 16% en sommige DeFi- en NFT-tokens dalen zelfs met 20%.

Toch staat er één koers ook goed in het groen vandaag, en dat is natuurlijk weer Dogecoin (DOGE). De dogecoin koers steeg vorige week al met een bizarre 500% en vestigde gisteren wederom een nieuwe all-time high (ATH) van $0,42.

Na de ATH daalde dogecoin weer even omlaag naar $0,35, maar is sindsdien weer 20% gestegen. Op het moment van schrijven evenaart de koers alweer zijn ATH van 0,42 en een nieuwe record zit wellicht in het verschiet.

Dat betekent ook dat dogecoin nu op de vijfde plek staat in het lijstje van grootste crypto met een marktkapitalisatie van $54 miljard. Dogecoin haalde onlangs Cardano (ADA), Tether (USDT) en Polkadot (DOT) in en staat op het punt om weer XRP in te halen. Dogecoin is nu zelfs meer waard dan de ING bank.

Hoe kan het zijn dat Dogecoin vandaag als enige stijgt? Dat heeft wellicht te maken met dat Dogecoin fans nu 20 april (20/4) “Dogeday” noemen. De fans bouwen enorme hype op en roepen dingen dat de DOGE koers vandaag naar $4,20 zou kunnen stijgen. Zelfs Snickers doet aan deze rage mee:

Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat DOGE überhaupt naar $1 gaat vandaag, als er nog verdere stijgingen inzitten in deze rode markt. Er moet ook gezegd worden dat Dogecoin ooit ontstond als een grap, en een groot deel van de crypto community ziet de altcoin nog steeds zo. Cardano oprichter Charles Hoskinson waarschuwde onlangs voor een zeepbel.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie