Timo Bult Timo Bult
16/04/2021 16:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2021 16:29

Dogecoin (DOGE) stijgt naar 5e plek na bizarre stijging van 500%, nu groter dan cardano (ADA)!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) stijgt naar 5e plek na bizarre stijging van 500% nu groter dan cardano (ADA)!

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Vanochtend was al op Crypto Insiders te lezen dat dogecoin (DOGE) weer een bizarre stijging heeft neergezet. Dat bleek nog niet alles te zijn geweest. DOGE, toen op plek 8 op het lijstje van grootste cryptocurrencies, is in de loop van de dag namelijk naar de 5e plek gestegen. Je leest het goed; de 5e plek!

Dogecoin is een meme coin en werd ooit geboren als ludieke grap. De status die de altcoin de afgelopen jaren heeft opgebouwd is echter, misschien onverwachts, steeds sterker geworden. Dit is mede dankzij de hulp van Tesla CEO Elon Musk en zijn tweets over de altcoin, en allerlei andere ontwikkelingen omtrent de adoptie van de coin.

DOGE staat vooral bekend om de hype die zo nu en dan over de cryptocurrency ontstaat. Mensen zien dogecoin stijgen, willen meesurfen op de groene golf, kopen DOGE waardoor de koers uiteindelijk nog harder begint te stijgen. Een dergelijke beweging zagen we vandaag wederom.

Over de afgelopen 24 uur staat DOGE maar liefst 150% in de plus. De hoogste prijs die DOGE ooit bereikt heeft komt hiermee op $0,4377 te staan. Het gekste aan dit alles is misschien nog wel de plek die dogecoin heeft weten te veroveren op de ranglijst van grootste cryptocurrencies. Vandaag haalde de meme coin namelijk zowel polkadot (DOT), cardano (ADA) en stablecoin tether (USDT) in om de 5e grootste crypto op de markt te worden.

Of de enorme stijging van de afgelopen 7 dagen van maar liefst 500% stand zal houden is onwaarschijnlijk. DOGE coin staat naast zijn snelle stijging ook bekend om zijn snelle dalingen. Dat hoeft echter niet alleen maar slecht nieuws te betekenen. Zo schrijft de crypto trader Kaleo op Twitter:

“Onthoud dat het coolste aan het pompen van DOGE is dat het geld altijd in andere alts terechtkomt als het klaar is.”

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie