Timo Bult Timo Bult
16/04/2021 06:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/04/2021 06:32

Dogecoin (DOGE) pumpt opnieuw hard, stijgt litecoin (LTC) voorbij en zet nieuwe ATH neer

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) pumpt opnieuw hard, stijgt litecoin (LTC) voorbij en zet nieuwe ATH neer

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Het is weer zover: dogecoin (DOGE) pumpt opnieuw en stijgt daarmee zelfs een aantal grote cryptocurrencies voorbij! Was het Elon Musk weer met een van zijn tweets, of zat er iets anders achter?

Dogecoin wordt ook wel een “meme” cryptocurrency genoemd omdat het eigenlijk ooit als een grap begon. De laatste tijd is de altcoin zeer populair geworden wat onder andere het resultaat is van Tesla CEO Elon Musks tweets over de crypto.

Op het moment van schrijven staat dogecoin ruim 80% in de plus nadat we een aantal dagen geleden DOGE ook al flink zagen pumpen. Ditmaal weet DOGE zelfs litecoin (LTC) en uniswap (UNI) voorbij te stijgen op de crypto ranglijst op basis van marktkapitalisatie. Oftewel, DOGE is nu een grotere cryptocurrency dan deze twee crypto’s en staat nu op de 8e plek!

Over de afgelopen 7 dagen staat dogecoin zelfs 325% in de plus. Enkele uren geleden bereikte de altcoin zodoende een nieuwe all-time high (ATH) van $0,2917. Het opvallende is dat er geen grote aankondiging heeft plaatsgevonden. Wel stuurde Musk gisteren nog een tweet de wereld in waarin hij schreef: “Doge die naar de maan blaft.”

Of dit de enige reden is voor de stijging is onduidelijk. De afgelopen tijd was te zien dat het effect van zijn tweets op de koers wat aan het afnemen was omdat hij het relatief vaak deed. De oorzaak van deze pump ligt dan ook waarschijnlijk bij het algemene sentiment dat er op de markt heerst.

Met de stijgende koersen komt crypto weer vaker in de media waardoor nieuwe mensen in aanraking komen met crypto. DOGE staat er overigens ook om bekend zeer volatiel te zijn. Nog geen vier uur geleden zakte de koers met maar liefst 24% naar beneden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie