Kevin Schijven Kevin Schijven
14/04/2021 09:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2021 09:44

Dogecoin (DOGE) koers gaat er weer vandoor en stijgt met 90% naar nieuwe ATH, wat zit hierachter?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) koers gaat er weer vandoor en stijgt met 80% naar nieuwe ATH, wat zit hierachter

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

De koers van Dogecoin (DOGE) is weer enorm hard gestegen. De prijs van DOGE lag gisteren nog op $0,073 en vestigde zojuist een nieuwe all-time high (ATH) rond $0,14. Dat is een stijging van meer dan 90% in minder dan 24 uur!

Dogecoin wordt in de crypto-markt een “memecryptocurrency genoemd omdat het eigenlijk ooit als een grap begon. De laatste tijd maanden is de altcoin zeer populair geworden, mede dankzij de rage omtrent GameStop (GME) aandelen, die begin dit jaar oversloeg naar Dogecoin, alsmede de tweets van Tesla CEO Elon Musk.

Het is echter niet zo duidelijk wat er vandaag achter de enorme rally zit, Musk heeft ditmaal niets gezegd over Dogecoin op Twitter. Wat wellicht meespeelt, is dat de gehele crypto-markt momenteel aan het stijgen is. Bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) koersen zijn ook records aan het breken.

Wat wellicht meespeelt is de beursnotering van Coinbase op Nasdaq. Dat zal later vandaag nog gebeuren. Toch is geen enkele andere crypto zo hard als DOGE gestegen afgelopen nacht, de meme coin staat nu zelfs op de tiende plaats op het lijstje grootste crypto met een marktkapitalisatie van bijna $17 miljard.

Miljardair Mark Cuban, eigenaar de Dallas Mavericks, meldt dat de winkel van het basketbalteam inmiddels 122.000 DOGE aan merchandise heeft verkocht, en dat hij nooit een enkele dogecoin zal verkopen, al wordt daar met veel ongeloof op gereageerd:

https://twitter.com/mcuban/status/1382170216986120193

De koers van Dogecoin lag eind januari nog op $0,007. Dat is dus een stijging van maar liefst 1.800% in tweeënhalve maand.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie