Kevin Schijven Kevin Schijven
20/04/2021 15:42 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2021 15:42

Dogecoin (DOGE) wordt nu geaccepteerd als betaalmiddel bij deze grote Amerikaanse webwinkel

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) wordt nu geaccepteerd als betaalmiddel bij deze grote Amerikaanse webwinkel

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Newegg, een grote Amerikaanse online retailer, accepteert nu betalingen met Dogecoin (DOGE) via BitPay. Dat kondigt de winkel op 20 april, of “Dogeday,” aan via Twitter:

Eerder vandaag was al op Crypto Insiders te lezen dat Dogecoin fans 20 april hebben omgetoverd tot “Dogeday.” Dogecoin is dan ook (bijna) de enige crypto die vandaag in de plus staat in een roodkleurende markt.

Dogecoin koers vestigde gisteren nog een nieuw record van $0,42 en het ziet er naar uit dat dit record wellicht vandaag weer gebroken wordt. Het is echter onwaarschijnlijk dat de DOGE koers vandaag naar $1 zal stijgen, laat staan naar $4,20, zoals fans roepen.

“De opwinding en het momentum rond cryptocurrency valt niet te ontkennen, en de recente stijging van de Dogecoin-waarde onderstreept de noodzaak om het voor klanten gemakkelijker te maken om aankopen te doen met deze populaire cryptocurrency.”

Aldus Andrew Choi, brand manager van Newegg. De online webshop werd in 2014 een van de eerste grote retailers die betalingen met bitcoin accepteert. De oprichter van Dogecoin kwam eigenlijk vorige maand er achter dat Newegg betalingen met DOGE accepteert:

https://twitter.com/BillyM2k/status/1373300583982002176

“Wist je dat Newegg Dogecoin accepteert om aankopen te doen? Dus als iemand vraagt: ‘Wat kun je überhaupt kopen met een meme-valuta ?!’ je kunt zoiets zeggen als: ‘nou, tv’s, computers, camera’s, playstations, software, videogames, technische accessoires, apparaten, meubels, smartphones.’”

Aldus Billy Markus. Toch waarschuwen ook veel mensen voor deze crypto, het ontstond namelijk ooit als grap en er bestaan zorgen dat dit een zeepbel is die elk moment kan barsten. Zelfs Markus noemt Dogecoin een parodie.

https://twitter.com/BillyM2k/status/1384411941997670404

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie