Kevin Schijven Kevin Schijven
28/04/2021 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2021 16:33

Dogecoin koers breekt verder uit, DOGE miners zien omzet dit jaar bijna 4.600% stijgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin koers breekt verder uit, DOGE miners zien recordomzet dit jaar bijna 4.600% stijgen

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Alhoewel Polygon (MATIC) vandaag de sterkste stijger is, is Dogecoin (DOGE) inmiddels met een behoorlijke inhaalrace bezig. De tweet van Elon Musk heeft de DOGE koers vandaag alweer met 10% laten stijgen naar een prijs van $0,30.

Dat is de hoogste prijs van dogecoin sinds 21 april, kort na de all-time high (ATH) van $0,42 die op 20 april werd bereikt. Er zit wellicht vandaag nog een verdere stijging in het verschiet, al lijkt de stijging op het moment van schrijven af te remmen. De koers van DOGE stond op 1 januari pas op $0,005, dat is dus een groei van maar liefst 6.500% (!) dit jaar.

Niet alleen veel investeerders verdienen aan dogecoin, ook DOGE-miners hebben hun winsten enorm zien groeien dit jaar. Dat meldt analysebedrijf ByteTree op 28 april. Volgens gegevens van ByteTree is de dagelijkse omzet van dogecoin-miners op 26 april gestegen naar een record van $3,6 miljoen. Dat is een toename van bijna 4.600% in 2021.

“Sinds 21 januari 2021, toen Elon Musk de frequentie crypto-tweets opvoerde, heeft DOGE bitcoin 20-voudig verslagen. Het is werkelijk opmerkelijk.

Dit is gebeurd ondanks het feit dat DOGE niet eens pretendeert een doel te hebben in tegenstelling tot Bitcoin, dat zichzelf presenteert als een zeer serieus en institutioneel oppotmiddel.”

Aldus Charlie Morris, CIO van ByteTree, die zegt dat stijgende transactiekosten hieraan hebben bijgedragen, maar het is toch vooral de koersstijging die hier verantwoordelijk voor is.

Er moet gewaarschuwd worden dat veel mensen in de crypto-markt dogecoin als een zeepbel zien, die elk moment kan barsten. Dat komt namelijk doordat de cryptocurrency ooit als grap werd gecreëerd en, zoals Morris zegt, het geen echt doel heeft. Ook is een zeer groot aandeel van het aanbod in handen van een kleine groep, en stijgt de koers voornamelijk alleen als Musk erover tweet.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement