Roy van Krieken Roy van Krieken
28/04/2021 11:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/04/2021 11:11

Dogecoin (DOGE) stijgt hard door tweet Elon Musk, komt er nog meer aan?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin (DOGE) stijgt hard door tweet Elon Musk, komt er nog meer aan

Foto: Orpheus FX/Shutterstock

Al geruime tijd is het een ware hobby van Elon Musk om de meme-coin Dogecoin (DOGE) aan te halen in zijn tweets. Met een satirische ondertoon schrijft de oprichter van Tesla met enige regelmaat over de coin waarna het vrijwel altijd een behoorlijke prijsbeweging doorgaat. Dit tot de grote ergernis van het controlerende orgaan in de Verenigde Staten, de SEC. 

Elon Musk lijkt zich hier echter niets van aan te trekken, want opnieuw worden Elon en Dogecoin aan elkaar gelinkt. Musk zal binnenkort zijn debuut maken voor een wereldberoemd Amerikaans satirisch programma. Saturday Night Live (SNL) zal in een uitzending versterkt worden door de Amerikaanse miljardair in levende lijve.

Elon Musk gaf op Twitter een hint dat Dogecoin een onderdeel zal zijn van zijn bijdrage aan SNL op 8 mei. Op Twitter kondigde hij zichzelf aan voor de aflevering van SNL als “The Dogefather”, waarmee hij waarschijnlijk refereert naar de titel van het tweede album van Snoop Dogg, eveneens een Dogecoin fan.

Zondag heeft MarketWatch het openingsmonoloog van Elon Musk vrijgegeven die zogenaamd bewerkt was door de Amerikaanse SEC. Achteraf bleek uiteraard dat dit een grap was. In de monoloog zijn duidelijk de woorden “Doge” en “to the moon” te lezen, een van de favoriete uitspraken van Elon Musk met betrekking tot Dogecoin.

Het is duidelijk dat ondanks de afkeuring van veel mensen, en zelfs de SEC, Elon Musk niet van plan is om te stoppen met het continu refereren naar Dogecoin. In het verleden reageerde de koers van Dogecoin heftig op opmerkingen en tweets van Elon Musk. Of deze trend in de toekomst doorgezet wordt zal snel genoeg ondervonden worden. Op 8 mei wordt de uitzending van SNL met Elon Musk uitgezonden.

Na de tweet van Musk sprong de koers al even met 23% omhoog waarna DOGE weer wat terug zakte. Op dit moment staat DOGE echter opnieuw dik in de plus. Ten opzichte van 24 uur geleden ziet de koers een stijging van 20%.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie