Kevin Schijven Kevin Schijven
01/04/2021 15:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2021 15:29

Elon Musk wil Dogecoin op de maan zetten of is het een 1 april grap? DOGE koers stijgt weer flink

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elon Musk wil Dogecoin op de maan zetten of is het een 1 april grap DOGE koers stijgt weer flink

De koers van Dogecoin (DOGE) maakte vandaag een grote sprong en dat komt natuurlijk doordat Tesla en SpaceX CEO Elon Musk er weer een bericht over op Twitter plaatste:

De “Technoking” zegt dat hij met SpaceX “letterlijk een Dogecoin letterlijk op de maan zal zetten.” Hiermee verwijst een van de rijkste mannen op aarde waarschijnlijk naar een bekend gezegd in de cryptocurrency-wereld. “To the moon” betekent in deze markt dat men hoopt dat een koers enorm hard zal stijgen.

Of Musk ook daadwerkelijk van plan is om een dogecoin naar de maan te brengen, klinkt natuurlijk erg onwaarschijnlijk. Het is dan wellicht ook maar een 1 april grap, maar dat weerhoudt crypto-investeerders niet.

Onmiddellijk na het Twitterbericht schoot de DOGE koers met maar liefst 30% omhoog naar $0,07. Dat is het hoogst sinds begin februari, kort nadat de DOGE zijn all-time high (ATH) van $0,084 vestigde. Op het moment van schrijven lijkt de koers echter alweer omlaag te corrigeren.

Dogecoin steeg al met maar liefst 1.000% in 2021. Dat kwam in eerste instantie voornamelijk door de rage omtrent GameStop (GME) aandelen, die eerder dit jaar naar de crypto-markt oversloeg, maar ook de frequente tweets van Musk hebben hieraan bijgedragen.

Onder het twitterbericht van Musk zijn overigens ook weer veel oplichters te vinden die zich voordoen als de Tesla CEO, klik niet op de links van deze scams!

In gerelateerd nieuws kondigde AirBaltic onlangs aan dat de Baltische vliegmaatschappij nu betalingen met Dogecoin accepteert. Het bedrijf accepteert al betalingen met bitcoin (BTC) sinds 2014:

Musk kondigde onlangs aan dat ook Tesla nu betalingen met bitcoin accepteert.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie