Kevin Schijven Kevin Schijven
24/03/2021 10:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2021 10:55

Je kunt nu een Tesla kopen met bitcoin (BTC)!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Je kunt nu een Tesla kopen met bitcoin (BTC)!

Tesla, de grote elektrische autofabrikant, accepteert vanaf vandaag bitcoin (BTC) als betaalmiddel. Je kunt dus nu een Tesla kopen met de moeder aller cryptocurrencies, kondigt CEO Elon Musk op 24 maart aan:

De mogelijkheid viel als eerst enkele gebruikers op alvorens het werd bevestigd door de ‘Technoking’ op Twitter. Momenteel wordt alleen bitcoin geaccepteerd, geen andere cryptocurrencies of digitale valuta, en ook geen hard forks van bitcoin.

Vooralsnog is het alleen mogelijk om in de Verenigde Staten een Tesla te kopen met bitcoin, maar Musk meldt dat dit later dit jaar ook buiten de VS mogelijk zal zijn. Tevens meldt Musk dat Tesla nu ook zijn eigen bitcoin node draait, oftewel een computer die verbonden is aan het netwerk van bitcoin. Ook zullen aankopen met bitcoin niet worden omgezet in fiatvaluta:

Tesla kondigde anderhalve maand geleden aan dat dat het deze mogelijkheid zou aanbieden. Het bedrijf kondigde toen ook aan dat het $1,5 miljard had geïnvesteerd in bitcoin. Volgens een onderzoek heeft Tesla al meer met deze investering verdiend dan met de verkoop van auto’s in heel 2020. Bloomberg analist Mike McGlone noemde de investering een “omslagpunt voor crypto.”

De koers van bitcoin dook vanochtend nog onder $54.000, maar maakte een sprong omhoog langs $56.500 toen het nieuws naar buitenkwam. De Twitterberichten van Elon Musk zitten overigens weer vol met neppe weggeefacties. Dit zijn oplichters die zich voor doen als Musk; niet op klikken!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie