Timo Bult Timo Bult
08/02/2021 13:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/02/2021 13:13

BREAKING: Tesla koopt bitcoin (BTC) – Maar dat is nog niet alles!

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
BREAKING: Tesla koopt bitcoin (BTC) - Maar dat is nog niet alles!

Vandaag gaat de geschiedenisboeken in als zeer belangrijke dag voor de acceptatie van bitcoin (BTC). De grote elektrische autofabrikant Tesla, waarvan Elon Musk de CEO is, heeft namelijk officieel bekendgemaakt dat het in bitcoin heeft geïnvesteerd. En dat is nog niet alles! Tesla heeft namelijk meer plannen met bitcoin.
Tesla heeft in een Securities and Exchange (SEC) document de toezichthouder laten weten dat het $1,5 miljard in bitcoin heeft geïnvesteerd! In het document valt te lezen:

“In januari 2021 hebben we ons beleggingsbeleid bijgewerkt om ons meer flexibiliteit te bieden voor verdere diversificatie en het maximaliseren van het rendement op onze liquide middelen dat niet vereist is om voldoende operationele liquiditeit te behouden […] Als onderdeel van het beleid, dat naar behoren werd goedgekeurd door het Auditcomité van onze Raad van Bestuur, kunnen we een deel van dergelijke contanten beleggen in bepaalde alternatieve reserves, waaronder digitale activa, ongemunt goud, op de beurs verhandelde goudfondsen en andere activa zoals gespecificeerd in de toekomst. Daarna hebben we onder dit beleid in totaal $1,50 miljard in bitcoin geïnvesteerd en kunnen we van tijd tot tijd of op lange termijn digitale activa verwerven en houden.”

Dit grote nieuws zorgde meteen voor een explosie van de bitcoin koers. In nog geen 20 minuten tijd steeg bitcoin van een waarde van $39.190 naar een nieuwe all-time high (ATH) op cryptocurrency exchange Coinbase van $43.823. Maar het nieuws dat Tesla $1,5 miljard in bitcoin heeft gestopt is nog niet alles. Verderop valt in het document te lezen:

“Bovendien verwachten we in de nabije toekomst te beginnen met het accepteren van bitcoin als een vorm van betaling voor onze producten, onderhevig aan de toepasselijke wetgeving en aanvankelijk op beperkte basis, die we al dan niet na ontvangst kunnen liquideren.”

Dat de bitcoin adoptie in een versnelling terecht was gekomen was al duidelijk nadat MicroStrategy in bitcoin investeerde. Maar dat Tesla dit nu ook doet is een bevestiging dat we wellicht aan het begin staan van een financiële revolutie.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, 'een goed teken'
Amerikaanse staat koopt +$100 miljoen aan bitcoin, koers reageert
Advertentie