Kevin Schijven Kevin Schijven
14/03/2021 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/03/2021 16:33

Elon Musk wil Dogecoin (DOGE) op Coinbase, koers stijgt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elon Musk wil Dogecoin (DOGE) op Coinbase, koers stijgt

Tesla en SpaceX CEO Elon Musk is weer druk bezig met het sturen van Twitterberichten over Dogecoin en dat gaat natuurlijk gepaard met een stijgende DOGE koers.

Op 13 maart werd een van de rijkste mannen op aarde gevraagd of hij denkt dat de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase Dogecoin moet ondersteunen. Musk roept overtuigend “ja!”

Begin februari begon de koers van Dogecoin hard te stijgen toen de gekte omtrent GameStop (GME) aandelen oversloeg naar de cryptocurrency-markt. Ook de tweets van Musk speelde hierin een grote rol, alsmede die van andere beroemdheden als Snoop Dogg en Kiss Bassist Gene Simmons.

Dogecoin, dat ooit als een grap werd ontwikkeld, zag vervolgens echter weer een hevige correctie omlaag en dat kwam veel nieuwe investeerders duur te staan.

De vorige keren dat Musk over Dogecoin op Twitter schreef, ging dat onmiddellijk gepaard met een koersstijging. Dat was deze keer niet het geval, wat wellicht suggereert dat de hype omtrent de altcoin is afgekoeld. Ook kan het ‘Musk-effect’ wat aan het verzwakken zijn.

Echter begon enkele uren later de DOGE prijs toch te stijgen en inmiddels heeft Musk weer een reeks van nieuwe twitterberichten geplaatst over de controversiële crypto:

DOGE staat alweer 10% in de plus sinds gisteren. Dat gezegd hebbende kleurt de gehele crypto-markt vandaag groen. Tesla, die vorige maand maar liefst $1,5 miljard investeerde in Bitcoin, kocht deze BTC via de over-the-counter (OTC) markt van Coinbase.

Onlangs zorgde het bekende ‘Coinbase effect’ dat de koersen van Polygon (MATIC), Skale (SKL), en Sushiswap (SUSHI) stegen na notering. Coinbase wordt waarschijnlijk binnenkort genoteerd op de Nasdaq beurs met een geschatte waarde van maar liefst $100 miljard.

De tweets van Musk staan overigens weer vol met oplichters die zogenaamd crypto weggeven. Dit zijn scams, trap er niet!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie