Shane Kuijpers
15/07/2021 14:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/07/2021 14:04

Dolce & Gabbana betreedt NFT markt met behulp van Polygon, meer modehuizen zullen volgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dolce & Gabbana betreedt NFT markt met behulp van Polygon, meer modehuizen zullen volgen

Dolce & Gabbana, gerenommeerd Italiaans modehuis, gaat een een eigen NFT (non-fungible token) collectie lanceren. De collectie zal ‘Collezione Genesi’ gaan heten en is geïnspireerd door de stad Venetië. De collectie is per 1 september te koop op UNXD, een digitale marktplaats die onderdeel is van het Polygon (MATIC) netwerk.

In een blogpost van Polygon werd de aankondiging gedaan. Collezione Genesi zal te zien zijn tijdens drie Dolce & Gabbana evenementen. De eerste heet ‘Alta Moda’ en is een haute couture collectie. De tweede, ‘Alta Sartoria’, betreft formele kleding van hoge kwalitieit en de derde collectie genaamd ‘Alta Gioielleria’ is een juwelenlijn. De evenementen vinden plaats in Venetië op 28, 29 en 30 augustus. Zoals gezegd is Collezione Genesi vanaf 1 september te koop via UNXD.

De rijke geschiedenis van Venetië en de tradities van de iconische Italiaanse stad zullen duidelijk naar voren komen. Het eerste concept van Collezione Genesi, Genesis Collection in het Engels, is al onthuld. De jurk heet ‘Dress from a Dream’ en is onderdeel van Alta Moda.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Modehuizen betreden de NFT markt

In april was op Vogue Business al te lezen dat het slechts een kwestie van tijd zou zijn voordat luxe modehuizen de NFT markt gaan betreden. Dolce & Gabbana is nu dus de eerste. Gucci heeft al aangegeven dat ook zij met een NFT collectie zullen komen. Er waren nog meer luxe merken voorbereidingen aan het treffen en Marjorie Hernandez, oprichter van blockchain startup Lukso zei toen het volgende:

“De vraag is alleen wie als eerste de trekker overhaalt. Luxemerken liepen achter op de e-commercetrend, dus er is nu meer bereidheid om te experimenteren met nieuwe technologieën zoals blockchain.”

Dat de NFT trend leeft onder designer brands blijkt ook uit het feit dat Clothia, een platform waar nieuwe modeontwerpers hun kleding kunnen verkopen, op dit moment meerdere NFT jurken te koop heeft staan.

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie