Rico Engelbarts
16/01/2019 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/01/2019 06:00

Drie cryptocurrency projecten die het dit jaar waar moeten gaan maken

icon-altcoins
Altcoin nieuws
drie_cryptocurrency_projecten_die_het_dit_jaar_waar_moeten_gaan_maken

De cryptocurrency industrie is door heel wat fases heengegaan, van de periode waarin bijna niemand er wat vanaf wist, tot de explosie van eind 2017. Na het knappen van de bubbel bestaat de industrie nog steeds, maar welke projecten moeten echt wat gaan laten zien de komende tijd?

Explosieve groei memecoins: een bubbel of blijvende waarde?
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Ethereum (ETH)

Ethereum is een van de top cryptocurrencies die er zijn. Wanneer iemand weet wat Bitcoin is, dan kent hij of zij Ethereum hoogstwaarschijnlijk ook wel. Lang was het de nummer twee cryptocurrency, maar zetelt nu op de derde plaats achter Ripple.
Het platform begint echter behoorlijk wat ouderdomsverschijnselen te vertonen. De concurrentie wordt daarnaast steeds sterker waardoor het risico bestaat dat Ethereum verder op de crypto-lijst zakt. Met de aankomende Constantinople hard fork hopen investeerders en ontwikkelaars dat de schalingsproblemen van het platform enigszins worden opgelost.

Advertentie

EOS (EOS)

EOS, nog een crypto uit de top 5, heeft te maken met een gebrek aan vertrouwen vanuit haar community. Dit heeft deels te maken met de chaotische lancering van EOS’ MainNet, welke vrijwel meteen crashte. Daarnaast zijn er geruchten dat de CTO van het platform een nieuwe crypto wil gaan lanceren, iets waar niemand op zit te wachten. De community wil het liefst dat die energie in de innovatie van EOS wordt gestopt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Basic Attention Token (BAT)

BAT is een crypto die zich vooral bezighoudt met online marketing. De token werkt het best in combinatie met de Brave browser, en gebruikers kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om reclames te kijken in ruil voor BAT. Iets waarvan veel mensen verwachten dat het online marketing aanzienlijk zou verbeteren.
Echter blijkt de optie om reclames te kijken om BAT te verdienen nog niet beschikbaar. De algehele ontwikkeling van de crypto voldoet ook niet aan de verwachtingen van veel crypto-liefhebbers.
Het is te hopen dat deze crypto-projecten echt wat gaan laten zien in 2019. Wellicht wordt 2019 dan weer een goed jaar voor crypto.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie