Rico Engelbarts
15/01/2019 18:40 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2019 18:40

Constantinople hard fork Ethereum brengt deze verbeteringen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Constantinople_hard_fork_ethereum_brengt_veel_nieuwe_verbeteringen

Op 16 januari ondergaat Ethereum tijdens block 7.080.000 de Constantinople hard fork. Een aantal verbeteringen zullen doorgevoerd worden die zullen zorgen voor onder andere lagere transactiekosten. Maar wat houdt de hard fork precies in?
Het begin van 2018 was goed voor Ethereum. De ETH-prijs steeg op 14 januari van dat jaar naar $1.389, een hoogste punt ooit. Echter lijkt het platform last te hebben van het feit dat ICO’s steeds minder in trek zijn. Dat gegeven, in combinatie met striktere regelgeving rondom ICO’s, zorgde ervoor dat de ETH-prijs met maar liefst 80% naar beneden dook.
De community van Ethereum gelooft echter dat de aankomende hard fork een nieuwe start zal zijn voor het platform. Door een aantal verbeteringen door te voeren is er hoop dat het platform robuuster wordt en daarmee beter is voorbereid op de toekomst.
Vaak worden hard forks geassocieerd met iets negatiefs; een blockchain wordt opgesplitst waardoor er twee blockchains overblijven. In dit geval gaat het om een zogenaamde “niet-omstreden” hard fork. Dat wil zeggen dat de hard fork unaniem wordt uitgevoerd, iets dat bij de recente hard fork van Bitcoin Cash niet het geval was. 
Het Ethereum-platform heeft echter ook al eens een niet unanieme hard fork meegemaakt. Op 25 oktober 2016 werd als gevolg van een hard fork Ethereum Classic geboren. Een aantal gebruikers van Ethereum waren het niet eens met de voorgestelde verbeteringen van die hard fork en besloten daarom niet over te stappen op de nieuwe blockchain.
Voorgestelde verbeteringen worden “Ethereum Improvement Proposals”, of EIP’s genoemd. Hier een korte samenvatting van welke EIP’s er tijdens de Constantinople hard fork worden doorgevoerd:

EIP 145: Bitwise Shifting Deze verbetering zorgt ervoor dat de gas-kosten voor het gebruik van het platform verlaagd worden. Gebruikers en ontwikkelaars betalen gas met ETH om het platform te kunnen gebruiken. Dankzij deze verbetering zullen die kosten tien keer lager worden.
EIP 1014: Skinny CREATE2 Dankzij deze verbeteringen zullen transacties die on- en offchain plaatsvinden beter verlopen. Daardoor zal er meer geheugen op de main-chain beschikbaar worden voor andere processen.
EIP 1052: EXTCODEHASH opcode Deze verbetering zorgt ervoor dat, met behulp van een bepaalde hashcode van een smart contract, twee smart contracts elkaars codes sneller kunnen verifiëren. Dit zorgt voor een sneller verificatieproces, wat gunstig is voor de blockchain in zijn algemeen.
EIP 1234: Difficulty bomb en Block Reward Adjustment EIP 1234 zal ervoor zorgen dat de mining-beloningen verlaagd worden, van 3 ETH naar 2 ETH per block. Dit kan worden gezien als een stap in de richting van de overstap naar het Proof of Stake (PoS) protocol, waarbij in principe geen beloningen meer worden gegeven aan miners.

Voor mensen die ETH hebben zal er niets veranderen; grote cryptocurrency exchanges zoals Binance, OKEx en CEX.IO ondersteunen de overstap allemaal. Miners dienen hun mining-rigs aan te passen zodat ze op de nieuwe blockchain kunnen minen.
Deze hard fork zal echter nog niet zorgen voor snellere transacties en hogere transactievolumes. De bevestigingstijd van de blockchain blijft rond de 15 seconden. Wel is het een stap in de richting van de implementatie van tweedelaags-schalingsoplossingen zoals Raiden Network en OmiseGo dat hebben, welke aanzienlijke verbeteringen zullen gaan brengen. Dat is echter nog even wachten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie