brian_kelly_crypto-burgeroorlog_bitcoin_cash_BCH_oorzaak_recente_sell-off

Brian Kelly: “crypto-burgeroorlog” Bitcoin Cash (BCH) oorzaak recente sell-off

19

Brian Kelly, CEO van crypto-investeringsfirtma BKCM en vaste gast bij CNBC’s Fast Money heeft in dat programma gezegd dat de sell-off van woensdag 14 november te wijten valt aan de hard fork van Bitcoin Cash (BCH). In wat hij een “crypto-burgeroorlog” noemde stelde Kelly dat traders bang waren dat er chaos zou ontstaan op de markten van Bitcoin (BTC) en BCH:

Bitcoin Cash doet een hard fork, wat is feite neerkomt op een software update. Wanneer je een software update uitvoert is over het algemeen iedereen het daarmee eens, maar in dit geval is iedereen het er niet over uit wat die update zou moeten zijn. Dus we hebben nu een crypto-burgeroorlog waarbij sommige mensen bang waren dat er chaos zou ontstaan wanneer na de update de netwerken van Bitcoin (BCH) en Bitcoin Cash mogelijk trager zouden worden en minder goed zouden werken. Daarom begonnen mensen massaal te verkopen wat weer een kettingreactie veroorzaakte.

Het probleem met de BCH-burgeroorlog is dat het een impact op de rest van de markt begint te krijgen. De partij van Calvin Ayre (Bitcoin SV) maakte er een hash power-wedstrijd van en dreigde een 51%-attack uit te voeren tegen het BCH-netwerk, wat hen de mogelijkheid zou geven om de blokken van het blockchain-netwerk van BCH te manipuleren.

Bitcoin-mining gigant Bitmain en haar mede-oprichter Jihan Wu hebben een grote invloed op de Chinese mining-gemeenschap. Als grootste fabrikant van mining-apparatuur zou Bitmain haar hash power over kunnen schakelen van BTC naar BCH om de strijd aan te gaan tegen Calvin Ayre en zijn CoinGeek. Als dat zou gebeuren zou de hashrate van Bitcoin op de korte termijn afnemen, wat weer zou kunnen leiden tot problemen in de mining blocks waardoor het netwerk vertraagd zou kunnen worden. Als de hashrate-oorlog tussen CoinGeek en Bitcoin Cash voortduurt zal het een negatieve invloed op zowel Bitcoin als Bitcoin Cash hebben en een negatief sentiment rondom Bitcoin heeft weer een negatief effect op de gehele markt voor cryptocurrency.

Mocht Kelly gelijk hebben dat de plotselinge daling van Bitcoin, waarbij de totale marktwaarde voor cryptocurrency een laagste punt sinds oktober 2017 bereikte, veroorzaakt is door het conflict over de hash power, is het mogelijk dat het de cryptomarkt de komende weken zal blijven beïnvloeden. Kelly noemde de gebeurtenissen van afgelopen woensdag echter een “very short-term event” en voegde daaraan toe dat zijn fonds juist geïnvesteerd heeft tijdens de downtrend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

+
Satos

9/10

€9.913,83 Kopen
Litebit

8.9/10

€9.855,84 Kopen
Bitvavo

8.7/10

€9.785,00 Kopen
Anycoin Direct

8.4/10

€9.881,92 Kopen
Bitonic

7.4/10

€9.716,72 Kopen
Bitkassa

7.4/10

€9.984,62 Kopen
Laatste nieuws