Rico Engelbarts
15/11/2018 16:56 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/11/2018 16:56

Bitcoin (BTC) en gehele cryptocurrency markt op laagste punt sinds oktober 2017

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

De plotselinge sell-off die woensdag 14 november plaatsvond op de cryptomarkt, heeft ertoe geleid dat de totale marktwaarde van cryptocurrency in één dag gedaald is met $26 miljard tot een dieptepunt van $182 miljard. Zo laag is dat sinds oktober vorig jaar niet meer geweest en betekent dus een laagste punt voor 2018. Hetzelfde geldt voor Bitcoin (BTC) dat op donderdagmiddag 15 november onder de $5.500 uitkomt; een prijs waar het sinds oktober 2017 nog nooit onder is gekomen.
Een precieze reden voor het bloedbad onder de cryptocurrencies is lastig aan te wijzen. Er gaan geluiden dat de sell-off het resultaat was van Amerikaanse crypto-beleggers die hun cryptocurrencies verkochten om hun vermogenswinstbelastingen te betalen. Ook wordt er gespeculeerd over grote institutionele beleggers die grote partijen BTC verkocht hebben om een zo laag mogelijke BTC-prijs te bewerkstelligen vóór de lancering van Bakkt op 12 december.
Het blijft allemaal giswerk maar ook het feit dat de sell-off na een relatief rustige periode samenvalt met het moment van de hard fork van Bitcoin Cash (BCH) zou kunnen doen vermoeden dat de twee zaken met elkaar te maken hebben. BCH was één van de grootste verliezers gedurende de sell-off en noteerde in een week tijd een verlies van meer dan 50% ten opzichte van de Amerikaanse dollar en met bijna 40% ten aanzien van BTC.
Voorafgaand aan de duik die Bitcoin maakte van $6.200 naar $5.500 tweette gerenommeerd cryptotrader en technisch analist DonAlt dat BTC een laag momentum en zwakte vertoonde:

BTC ziet er vrij zwak uit. Dit is misschien de eerste keer dat ik voorlopig niet koop bij $6.200. Ik geloof gewoon niet dat het eeuwig stand zal houden na zo lang geplaagd te zijn geweest. Mocht het breken, zullen de altcoins het zwaarst te lijden hebben.


Een herstel tot de $6.000 op de korte termijn ligt momenteel niet voor de hand en mocht het negatieve sentiment van 2018 voortduren tot 2019 is de kans groot dat de cryptomarkt tegen het eind van het eerste of tijdens het tweede kwartaal van 2019 pas echt een bodem vindt. Al helemaal als de lancering van Bakkt minder invloed op de markt heeft dan verwacht en niet zal voldoen aan de verwachtingen van beleggers. Een definitief oordeel van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) over de voorgestelde Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) van VanEck zou op 27 februari het tij kunnen keren, maar de SEC zou deze net zo goed ook definitief af kunnen keuren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie