Rico Engelbarts
10/11/2018 17:27 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/11/2018 17:27

VanEck optimistisch over Bitcoin-ETF

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
vaneck_optimistisch_over_bitcoin-ETF_maar_het_wachten_is_wederom_op_de_sec

Een Bitcoin-ETF (exchange-traded fund) zou zomaar binnen enkele maanden een feit kunnen zijn en wanneer dit het geval wordt zouden enkele miljarden dollars aan institutionele investeringen in de crypto-markt gepompt kunnen worden. Dat stelt Gabor Gurbacs, Director of Digital Asset Strategy bij beleggingsmaatschappij VanEck, in een interview op CNBC Africa.

Het door VanEck ingediende ETF-voorstel geldt als grootste kanshebber om de benodigde goedkeuring hiervoor te krijgen van de Securities and Exchange Commission (SEC). Tot dusver heeft de Amerikaanse waakhond meerdere ETF-voorstellen, waaronder die van de Winklevoss-tweeling afgewezen en beslissingen over enkele anderen uitgesteld. De eerstvolgende beslissing van de SEC over de Bitcoin-ETF van VanEck, die gelist zou worden op de Chicago Board Options Exchange (CBOE) zal op 29 december bekend gemaakt worden. Wanneer de toezichthouder haar beslissing dan opnieuw uit zal stellen zal het op 27 februari 2019 een definitief oordeel erover uitspreken.
Na elke eerdere afwijzing van de SEC heeft VanEck telkens haar best gedaan om tegemoet te komen aan de zorgen van de commissie. In juli poogde Gurbacs middels een brief de zorgen van de SEC weg te nemen. De voornaamste reden voor de SEC om terughoudend te zijn met het goedkeuren van ETF-voorstellen is omdat de commissie in eerste instantie opgericht is om Amerikaanse beleggers te beschermen. Gurbacs stelt in het interview dat het Bitcoin-product van VanEck zo ontworpen is dat het de belangen van investeerders beschermt en tegelijkertijd de algemene voordelen van de handel in cryptocurrency behoudt:

Wat onze ETF opvallend maakt, is dat het een fysieke Bitcoin-ETF is. Daarom blijft het trouw aan de BTC die je bezit in de onderliggende waarde. Het is volledig verzekerd, dus mochten er beleggers zijn die zich zorgen maken over diefstal, hacks of verliezen: de verzekering dekt het allemaal.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie