Rico Engelbarts
27/07/2018 12:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2018 12:17

Prijs Bitcoin daalt nadat SEC ETF van Winklevoss-tweeling afkeurt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
prijs_bitcoin_daalt_nadat_SEC_ETF_van_winklevoss-tweeling_afkeurt

De prijs van Bitcoin (BTC) is donderdagavond onder de $8.000 gezakt. Dat gebeurde enkele uren nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) bekend maakte opnieuw niet akkoord te gaan met een aanvraag voor een Bitcoin exchange traded fund (ETF) door de Winklevoss-tweeling.
Het is de tweede keer dat de SEC een poging van de Gemini-oprichters Cameron en Tyler Winklevoss om een Bitcoin-ETF te listen, dwarsboomt. Bats BZX Exchange diende in 2016 een voorstel tot regelwijziging in bij de SEC om aandelen van het Winklevoss Bitcoin Trust te listen en te verhandelen. De eerste aanvraag voor een Bitcoin-ETF door de Winklevoss-tweeling werd op 10 maart 2017 afgewezen. De reden hiervoor was destijds de ongereguleerde aard van Bitcoin.
De Winklevoss-broers pasten de delen van de aanvraag die de SEC tijdens de eerste beoordeling als problematisch markeerde aan. De SEC voerde een volledige “de novo” beoordeling uit, wat inhoudt dat de toezichthouders de aanvraag behandelden alsof het een geheel nieuwe aanvraag was.
De SEC benadrukte dat haar beslissing geen oordeel vormt tegen cryptocurrencies en blockchain in het algemeen, maar eerder tegen de structuur van het voorstel:

Hoewel de Commissie deze voorgestelde regelwijziging afkeurt, benadrukt de Commissie dat de afkeuring ervan niet afhangt van de vraag of Bitcoin en blockchain-technologie in het algemeen nut of waarde heeft als investering. De Commissie keurt deze voorgestelde regelwijziging eerder af omdat […] BZX, op grond van de Exchange Act en de Rules of Practice van de Commissie, niet heeft kunnen aantonen dat haar voorstel in overeenstemming is met de vereisten van de Exchange Act Section 6(b)(5), en met name de eis dat regels ontworpen moeten worden om frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken te voorkomen.

De SEC heeft uit verschillende hoeken aanvragen voor Bitcoin-ETF’s ontvangen, maar heeft er tot nu toe geen enkele goedgekeurd. Een beslissing van de SEC over BTC-ETF’s van Direxion werden deze week uitgesteld tot september en als het goed is zal de commissie op 10 augustus uitspraak doen over de aanvraag van VanEck & SolidX Bitcoin Trust. De meeste hoop is gevestigd op de aanvraag voor Bitcoin-ETF’s van de Chicago Board Options Exchange (CBOE), aangezien dat een grote speler is in futures-uitwisselingen en nauwe banden onderhoudt met toezichthouders.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie