lanceerdatum_bekend_van_bitcoin_futures_op_cryptocurrency_exchange_bakkt

Lanceerdatum bekend van Bitcoin futures op cryptocurrency exchange Bakkt

0

De Intercontinental Exchange (ICE), eigenaar van de New York Stock Exchange (NYSE), heeft de releasedatum voor Bitcoin (BTC) futures op haar platform Bakkt aangekondigd .

Bakkt is een cryptocurrency-exchange voor handel in cryptocurrencies die voornamelijk gericht is op institutionele investeerders. De exchange is eerder dit jaar opgezet door de ICE.

Een officieel persbericht van de ICE meldt dat de Bitcoin futures op 12 december 2018 op het Bakkt platform beschikbaar zullen zijn

De vraag is of de exchange alleen USD zal accepteren in ruil voor Bitcoin futures, zoals in het persbericht staat, of dat zij ook andere fiat-valuta zal accepteren. In een tweet van vorige maand gaf de exchange aan dat zij ook euro’s en Britse ponden zou accepteren:

ICE kondigde het bestaan van Bakkt in de zomer aan en gaf vorige maand aan dat het in november zou lanceren. Bakkt wordt ondersteund door giganten als Microsoft, Starbucks en Galaxy Digital. De exchange is van plan om hét gedecentraliseerd platform te worden waarop institutionele investeerders hun cryptocurrency kunnen kopen, verkopen en opslaan.

Joseph Young, een bekend crypto-investeerder en analist, schrijft op Twitter dat deze aankondiging ervoor zou kunnen zorgen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) haar standpunt verandert omtrent Bitcoin-ETF’s (exchange-traded funds):

De SEC liet in augustus negen Bitcoin-ETF aanvragen sneuvelen. Daarvoor wees het al de Bitcoin-ETF aanvraag van de Winklevoss-tweeling af. Momenteel wacht de crypto-markt met spanning af wat het oordeel van de SEC wordt over een VanEck & SolidX aanvraag van de Chicago Board Operations Exchange (CBOE) dat al meerdere malen is uitgesteld.

De Chicago Mercantile Exchange (CME) en de CBOE kondigden vorig jaar al aan dat zij Bitcoin futures willen gaan verhandelen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws