Rico Engelbarts
02/10/2018 17:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2018 17:30

Nieuwe crypto-startup van NYSE genaamd Bakkt lanceert volgende maand

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
nieuwe_crypto-startup_NYSE_genaamd_Bakkt_lanceert_volgende_maand

Institutionele investeerders zullen binnenkort nog makkelijker de crypto wereld kunnen betreden. Dit dankzij een nieuwe startup genaamd Bakkt, opgezet als nieuwe crypto-beurs door de New York Stock Exchange (NYSE).
Het doel is voornamelijk om een veiligere handelsomgeving te bieden aan de grotere klanten uit het buitenland. Bakkt zal onder andere fysiek afgeleverde Bitcoin (BTC) futures contracten aanbieden:

Onze eerste contracten zullen fysiek geleverde Bitcoin futures VS fiat zijn, inclusief USD, GBP, en EUR. Als voorbeeld: het kopen van een USD/BTC contract zal ervoor zorgen dat er dagelijks een Bitcoin in het account wordt afgeleverd.


De startup heeft grootse plannen; zo wil het naast het starten van een crypto-beurs het investeerders ook mogelijk maken te handelen met beleggingsfondsen en pensioenfondsen.
Toch blijkt dat institutionele investeerders al actiever zijn binnen de wereld van cryptocurrencies dan wordt gedacht. Vaak vinden deze grote investeerders alternatieve manieren om te kunnen handelen. In een interview met Bobby Cho, Head of Trading bij DRW Holdings LLC, liet Bloomberg onlangs weten dat hedge funds de grootste inkopers zijn van grote transacties van over de $100.000. Ook zei Cho dat de nauwe prijsmarges van de afgelopen maanden aantoont dat institutionele investeerder tegenwoordig meer actief zijn in de crypto-handel.
Naast institutionele investeerders hoopt de startup ook met een oplossing te komen voor de gewone gebruiker; zo plant het een app te creëren waarmee mensen met BTC kunnen betalen zonder gebruik te maken van een credit card. Het is hiervoor ook een samenwerking aangegaan met Microsoft, de Boston Consulting Group, en Starbucks.
Er is nog geen exacte datum genoemd voor de lancering van Bakkt, maar het bedrijf laat weten dat het rond eind november hoopt te beginnen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie