Rico Engelbarts
13/11/2018 06:49 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 10:03

Bitcoin Cash (BCH) enkele dagen voor de hard fork weer flink gedaald

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/Marc Bruxelle

Begin deze maand blonk Bitcoin Cash (BCH) in een relatief rustige periode uit onder alle altcoins door in de eerste week van november met meer dan 50% in waarde te stijgen tot een hoogte van $632. Dit was het resultaat van de aangekondigde ‘hard fork’ die op 15 november plaats zal vinden. Hoewel dat dus nog enkele dagen op zich moet laten wachten is BCH vanaf vorige week echter weer gedaald tot een huidige waarde van $528 volgens gegevens van CoinMarketCap.
bitcoin_cash_BCH_enkele_dagen_voor_hard_fork_weer_flink_gedaald_grafiek
Daarmee verloor de op drie na grootste cryptocurrency op basis van totale marktwaarde, in minder dan een week tijd ruim 16% aan waarde. In de afgelopen 24 uur noteert BCH op het moment van schrijven een verlies van 1,09% terwijl de rest van de belangrijkste cryptocurrencies vandaag, weliswaar met minimale marges, grotendeels groen kleuren.
Nadat de aanstaande hard fork bekend werd kochten een hoop beleggers BCH omdat zij nadat de fork, waarbij de blockchain van Bitcoin Cash opgesplitst zal worden in Bitcoin ABC en Bitcoin SV (Satoshi’s Vision), voor elke BCH die zij op dat moment bezitten één Bitcoin SV aangeboden zal worden. Desondanks de komende hard fork is de waarde van BCH in de afgelopen vijf dagen dus flink gedaald, mogelijk als gevolg van het conflict tussen het ABC- en SV-kamp dat naarmate 15 november nadert erger lijkt te worden.
Gisteren kondigde cryptocurrency-exchange Bitfinex aan dat het de hard fork ondersteunt maar geen partij zal kiezen voor een van beide partijen totdat de hard fork compleet is en de gemeenschap enige vorm van eensgezindheid aan kan tonen:

Bitfinex zal niet voor of tegen een bepaalde fork pleiten en miners hebben het het volste recht om hun hashing power te gebruiken voor welk project zij ook kiezen. Momenteel denken wij niet dat er voldoende consensus is om een duidelijke winnaar van de hard fork van Bitcoin Cash te identificeren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie