Rico Engelbarts
14/11/2018 16:59 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 10:03

Grote verliezen op cryptocurrency markt, Bitcoin (BTC) op laagste punt in 3 maanden tijd

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
grote_verliezen_cryptomarkt_bitcoin_BTC_op_laagste_punt_in_3_maanden_tijd

In de afgelopen 24 uur de is de totale markt voor cryptocurrency met meer dan $22 miljard gedaald tot een waarde van minder dan $189 miljard. Daarmee zet de crypto-markt in versterkte mate de dalende trend voort en bedraagt het verlies van totale marktwaarde in de afgelopen 7 dagen maar liefst $29 miljard. Het verlies van de afgelopen 24 valt te wijten aan het feit dat Bitcoin (BTC) haar dalende lijn voortzette (verlies van 3,50%) en andere grote cryptocurrencies nog grotere verliezen leden.
grote_verliezen_cryptomarkt_bitcoin_BTC_op_laagste_punt_in_3_maanden_tijd_grafiek_2
Gisteren zakte Bitcoin al onder de $6.400 en schommelde het tot woensdagochtend 14 november rond de $6.350; een niveau dat toch geen stand hield en rond het middaguur daalde de leidende cryptocurrency tot een dieptepunt van $6.260. Na daarna heel kortstondig weer even de $6.300 aangetikt te hebben, zette het vervolgens nog een verdere afdalingen in tot onder de $6.000. Op het moment van schrijven is Bitcoin $5.910 waard: een laagste niveau sinds het jaarlijkse dieptepunt in juni en het heeft er alle schijn van dat het zomaar eens een nieuw jaarlijks dieptepunt kan bereiken vanavond.
Ook Stellar (XLM) en Cardano (ADA) boekten in de afgelopen 24 uur verliezen van respectievelijk 13,75% en 16,10% en dat is opmerkelijk omdat deze altcoins vanaf het begin, in tegenstelling tot BTC een stijgende lijn vertoonde nadat cryptocurrency-exchange Coinbase aankondigde XLM en ADA evenals ZCash (ZEC) te zullen listen op haar platform. XLM steeg hierdoor vanaf het begin van de maand tot afgelopen maandag met ruim 28%, maar de helft van deze winst is sindsdien dus al weer in rook opgegaan.
Bitcoin Cash (BCH), dat sinds het begin van de maand een flinke opleving meemaakte vanwege de aanstaande hard fork waarbij de blockchain van BCH opgesplitst zal worden in Bitcoin ABC en Bitcoin SV (Satoshi’s Vision), en beleggers voor elke BCH die zij op dat moment bezitten één Bitcoin SV aangeboden zal worden. Nadat BCH hierdoor met $635 een hoogste punt bereikte sinds begin september, daalde het enkele dagen voor de fork met flinke cijfers. Ook in de afgelopen 24 uur laat BCH een verlies van 20,0% zien en staat het om het moment van schrijven (één dag voor de geplande hard fork) op $423.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie