Rico Engelbarts
08/06/2018 11:22 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/08/2023 08:59

Op één na grootste Bitcoin Cash mining pool stemt in met gratis transacties

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Bitcoin-mining_alleen_nog_rendabel_voor_grote_spelers

Twee andere Bitcoin Cash (BCH) mining pools hebben aangekondigd dat ze het initiatief “Miner’s Choice” zullen steunen, wat miners ertoe aanzet de ‘dust limit’ weg te nemen en een vastgesteld aantal ‘zero-fee’ transacties te verwerken.
CoinGeek, die samen met nChain het plan bedacht, kondigde donderdag aan dat mining pools ViaBTC en Bitcoin.com overeengekomen zijn om zich bij het initiatief aan te sluiten.
Volgens gegevens van CoinDance is ViaBTC de grootste van de drie mining-operaties en de op een na grootste Bitcoin Cash mining pool, met 12,7% van de BCH hashrate. Bitcoin.com, dat eigendom is van de voormalige “bitcoin evangelist” Roger Ver, en CoinGeek voegen daar respectievelijk nog 7,7% en 6,9% aan toe. De omvang van de mining-operaties van nChain was niet direct beschikbaar.
mining_pool_afbeelding
In ieder geval heeft Miner’s Choice nu de ondersteuning van meer dan een kwart van de totale BCH-hashrate, wat aangeeft dat er binnenkort aanzienlijke veranderingen in het BCH-netwerk zullen komen, waarvan de effecten op de lange termijn nog te bezien zijn.
Het voorstel is bedoeld om massale adoptie van Bitcoin Cash aan te moedigen door het gebruikers mogelijk te maken om transacties te verrichten van slechts 1 Satoshii (0,00000001 BCH, ongeveer $0,00001), door de 546 satoshi dust limit te verwijderen. Daarnaast worden miners ertoe aangezet een bepaald aantal zero-fee transacties in elk block te verwerken.
De goedkeuring van dit voorstel zal onvermijdelijk de spam in het BCH-netwerk doen toenemen, wat de reden is dat de dust limits en verplichte kosten toegevoegd waren voor Bitcoin-klanten in de eerste instantie, maar de voorstanders van het plan zijn van mening dat het Bitcoin Cash de voorkeurs-cryptocurrency zal maken voor bedrijven die microtransacties willen implementeren.
Bovendien beweren voorstanders dat het de ontwikkeling van de op BCH gebaseerde tokens, “Colored Coins” genaamd, die gebruikers in staat zullen stellen om bijna gratis BCH-transacties te verzenden met transactiekosten van 1 Satoshi, zal bespoedigen.
Ten slotte zeggen ze dat miners door het verwerken van een breder scala aan transacties een sterker concurrerende markt voor toeslagen zullen creëren die het ecosysteem als geheel ten goede zal komen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Crypto Ontbijt: Altcoins & Trump crash, Bitcoin-ETF uitstroom zet door
Populaire meme crypto verliest plotseling 99% van zijn waarde
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Zeldzaam Bitcoin signaal wijst op koersstijging naar 180.000 dollar
Nieuwe crypto knalt bijna 1.200% omhoog na notering op Bybit
Advertentie