Roy van Krieken Roy van Krieken
20/04/2021 11:45 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2021 11:45

Duitse telecommunicatie reus Deutsche Telekom investeert in Celo crypto netwerk

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Duitse telecommunicatie reus Deutsche Telekom investeert in Celo crypto netwerk

Hoewel Celo reeds in 2017 lanceerde, bleef het crypto netwerk relatief onbekend en kreeg het niet veel aandacht. Dit veranderde sterk in de afgelopen maanden toen een aantal durfkapitaalinvesteerders, waaronder Andreessen Horowitz, $20 miljoen dollar ophaalde om te investeren in het netwerk.

Celo is een open-source blockchain ecosysteem dat ervoor wil zorgen dat iedereen met een smartphone toegang heeft tot het gebruiken en maken van DeFi (Decentralized Finance) systemen en tools. De nadruk ligt bij Celo dus op smartphone-gebruikers. Het komt dan ook niet als een verrassing dat juist een groot telecommunicatiebedrijf investeert in het Celo ecosysteem.

Op dinsdag kondigde Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile en de grootste telecommunicatie aanbieder van Europa, aan dat het een hoeveelheid tokens uitgegeven door Celo gaat kopen. Het is niet bekend om hoeveel tokens het precies gaat, maar volgens een zakelijke bron binnen de hogere sferen van het bedrijf gaat het om een significante investering. Deutsche Telekom investeert ook in de infrastructuur rondom het Celo netwerk wat bezig is met een gedecentraliseerde mobiele betalingsapplicatie vergelijkbaar met Venmo.

Op het eerste gezicht lijkt de investering van Deutsche Telekom een inkoppertje. Een gigantisch telecommunicatie bedrijf met ambities binnen de crypto wereld dat in zee gaat met een bedrijf dat zich specialiseert in crypto applicaties op de smartphone. De grote vraag blijft echter: hoe gaat Deutsche Telekom Celo’s mogelijkheden integreren?

Volgens Andres Dittrich, een van de hoogste executives bij de crypto-innovatie tak van Deutsche Telekom, ziet het bedrijf een aantal mogelijkheden om Celo te gebruiken. Een van de belangrijkste mogelijkheden is geldzendingen. Dittrich stelt dat hij zelf positief verrast was dat het bedrijf in zee ging met een ‘exotische altcoin’, maar stelde daarnaast dat hij gelooft dat het Celo platform gigantisch kan worden.

De betrokkenheid van Deutsche Telekom met Celo zal puur als investeerder en als leverancier voor de infrastructuur zijn zo stelt Dittrich. Hij benadrukte ook dat door het kopen van Celo tokens Deutsche Telekom investeert in het hele gedecentraliseerde Celo Network in plaats van slechts het bedrijf Celo. Volgens Dittrich heeft de telecomgigant een nieuwe weg ingeslagen wat betreft crypto. Waar het eerst een hele nauwe focus op slechts enkele projecten had, wordt nu naar een groot scala aan blockchain-projecten gekeken.

De investering van Deutsche Telekom is een van de eerste door grote telecommunicatiebedrijven maar volgens Rene Reinsberg, medeoprichter van Celo, is dit pas het begin. Hij gelooft dat de meeste grote bedrijven en organisaties in het bezit zullen zijn van tokens op de blockchain.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie