Timo Bult Timo Bult
22/03/2022 09:10 5 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2022 09:10

Dusk Network lanceert testnet DayBreak; privacy voor de finance-wereld van morgen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoe je een held in traden wordt door $201 om te zetten in $52.311

Foto: Dusk Network persbericht

AMSTERDAM – 22 MAART 2022 – Dusk Network, het Amsterdamse FinTech-bedrijf, heeft vandaag met succes haar testnet genaamd ´DayBreak´ gelanceerd. Met de lancering van DayBreak kan het publiek voor het eerst kennis maken met het netwerk. 

Dusk Network is een layer-1 blockchain protocol dat gebruikers in staat stelt om slimme contracten te maken die voldoen aan privacy, vertrouwelijkheid en zakelijke compliance criteria. Het netwerk wordt beveiligd door een nieuwe en snelle Proof-of-Stake (PoS) consensus dat garanties geeft over wanneer een betaling is voltooid, een belangrijke vereiste voor financiële use cases. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor gemeenschappen en organisaties die blockchain willen omarmen voor hun bedrijf en het willen gebruiken om de inefficiënties van de traditionele financiële wereld aan te pakken, zoals lange processen en onnodige data sharing.

Cryptomarkt verliest $450 miljard, analist deelt hoopvolle grafiek
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Compliance als realistische oplossing

Traditionele financiële instellingen, zoals banken of bemiddelaars, houden de snelle ontwikkelingen in de blockchain-industrie nauwlettend in de gaten. Blockchain heeft de potentie om de status quo te verstoren, maar alleen als het kan voldoen aan de richtlijnen en wetgeving van de financiële markt.

Dusk Network heeft zijn eigen weg gekozen en is ontworpen om een gedistribueerde administratie in de vorm van een grootboek mogelijk te maken, terwijl er wel aan alle compliance vereisten en regelgeving wordt voldaan. Het bedrijf wist door verschillende doorbraken op het gebied van  peer-to-peer netwerken, gedistribueerde berekeningen en zogenaamde ‘zero-knowledge’ cryptografie tot een totaal nieuwe blockchain oplossing te komen. Zero-knowledge cryptografie is een techniek waarbij gevoelige data privé gehouden wordt, maar er wel bewijzen over de juistheid van de data afgegeven kunnen worden.. Dit is een belangrijk middel dat bedrijven in staat stelt op grote schaal samen te werken, zonder te veel data te delen. Door het netwerk specifiek af te stemmen op de eisen van de financiële sector, streeft Dusk Network ernaar om blockchain relevant te maken in veelbelovende sectoren die momenteel grotendeels onontgonnen zijn.

De meesten van ons weten dat publieke blockchains van nature volledig transparant zijn. Dit vormt een structurele blokkade voor grote financiële instellingen die de technologie willen invoeren. Zij hebben de tools nodig om te voldoen aan compliance-criteria, terwijl gevoelige gegevens, zoals de saldi van hun klanten, eigendomsregisters en vermogensbewegingen, vertrouwelijk blijven. Ik ben enorm trots om DayBreak te lanceren en een antwoord te bieden op de behoeften van de financiële wereld.” – aldus Jelle Pol, Founder & Business Director bij Dusk Network. 

Advertentie

Technologische primeurs en baanbrekende doorbraken op zero-knowledge

Door gebruik te maken van PLONK, de bliksemsnelle standaard in zero-knowledge (ZK) cryptografie, zijn alle transacties op Dusk Network voorzien van gegevensbescherming. Het netwerk gedraagt zich als een openbaar register met slimme contracten die relevante informatie op een vertrouwelijke manier opslaan, en lost zode tekortkomingen op van soortgelijke platforms, zoals  Ethereum, die niet in staat zijn om te voldoen aan de eis van privacy-compliance.

Succinct Attestation is een uniek Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme dat de broodnodige garanties biedt over de afwikkeling van betalingen. Dit is essentieel voor naleving van de regelgeving in financiële toepassingen. Op het Dusk Netwerk zijn voltooide transacties definitief en onomkeerbaar zodra ze zijn verwerkt, wat juridische zekerheid van eigendom biedt. Bovendien is PoS milieuvriendelijker dan Proof-of-Work, omdat het niet afhankelijk is van het energie-intensieve rekenwerk van mining technologie.

Het vertrouwelijke Smart Contract platform RUSK opent de ontwikkeling van een nieuw soort van krachtige gedecentraliseerde applicaties (dApps) en stelt iedereen in staat om slimme contracten te programmeren die privacy, en vertrouwelijkheid waarborgen. Dit onderscheidt Dusk Network van bestaande blockchains.

Deze drie technologische innovaties maken het mogelijk wordt om regulerings-conforme financiële toepassingen op blockchain-technologie te bedienen.

“Het testnet is een enorme mijlpaal en ik ben ongelooflijk trots op onze lancering. Het netwerk vervult een visie die velen als te ambitieus beschouwden. Met Dusk Network creëren we een echt state-of-the-art blockchain in elke zin van het woord; de componenten die het netwerk ondersteunen, zoals PLONK, Kadcast, en Rusk zijn ware innovatieve wonderen die de weg vrijmaken voor een nieuwe standaard in zowel de traditionele financiële sector als het opkomende decentrale finance (DeFi). Met de lancering van het testnet DayBreak, beginnen we aan een spannend nieuw hoofdstuk dat blijk geeft in ons vertrouwen in de mogelijkheden van het netwerk, evenals onze bereidheid om de volgende stappen te zetten in de richting van onze visie voor een echt eerlijke en efficiënte financiële markt.” – aldus Emanuele Francioni, Founder en Technical Lead bij Dusk Network. 

Controversiële Worldcoin crypto scherpt privacycontroles aan
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Testnet DayBreak

Met de lancering is het netwerk nu open om getest te worden. Gebruikers kunnen de Block Explorer bezoeken om de transactiesnelheid van het netwerk te zien en meer te weten te komen over de lopende activiteiten. Wie wil bijdragen kan zich inschrijven voor de wachtlijst, die momenteel meer dan 2500 inschrijvingen telt. Technisch onderlegde gebruikers kunnen de CLI wallet installeren vanaf het portaal en beginnen met het uitvoeren van transacties op het netwerk.

De block explorer en CLI wallet kunnen gevonden worden op portal.dusk.network.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie