Kevin Schijven Kevin Schijven
02/04/2021 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2021 19:01

Einde Tether FUD? Nieuw rapport meldt dat USDT volledig is gedekt

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Einde Tether FUD? Nieuw rapport meldt dat USDT volledig is gedekt

Tether, de uitgever van de USDT stablecoin, heeft op 30 maart een rapport gepubliceerd die aantoont dat het bedrijf voldoende ondersteuning heeft in huis voor USDT:

Jarenlang bestond de vraag in de markt of het bedrijf daadwerkelijk de benodigde ondersteuning had voor de grootse stablecoin op de markt.

Het bedrijf liet namelijk geen audits uitvoeren door een derde partij, en dat zorgde voor veel fear, uncertainty & doubt (FUD) in de markt en leidde uiteindelijk zelfs tot een schikking met de New York Attorney General (NYAG) en een boete van $18,5 miljoen.

Het gaat hier overigens om een assurance rapport van Accountancybedrijf Moore Cayman en dat is niet hetzelfde als een audit. Een audit is een evaluatie van de boekhouding en controleert de juistheid van financiële rapportages, een attest evalueert of de gegevens die door de auditor worden onderzocht, juist zijn.

Het rapport, opgesteld door accountancybedrijf Moore Cayman, meldt dat de reserves van Tether de benodigde hoeveelheid zelfs overtreft.

“Tether is altijd volledig ondersteund geweest en de assurance die we vandaag beschikbaar hebben gesteld, bevestigt dit nogmaals. Als leider in de groeiende cryptocurrency-industrie blijven we ons inzetten om een van de meest transparante stablecoins te zijn.”

Tether meldt dat dit rapport losstaat van het periodieke rapport dat het bedrijf moet indienen bij de NYAG als onderdeel van de schikking. USDT is enorm hard gegroeid het afgelopen jaar; op 2 april 2020 lag de marktkapitalisatie nog op $4,3 miljard, op 2 april 2021 sprong deze naar $41,8 miljard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie