Kevin Schijven Kevin Schijven
23/02/2021 15:55 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2021 15:55

Tether (USDT) en Bitfinex treffen schikking en betalen boete van $18,5 miljoen, is de 'FUD' opgelost?

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Tether (USDT) en Bitfinex treffen schikking en betalen boete van $18,5 miljoen, is de 'FUD' opgelost

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Cryptocurrency bedrijven Bitfinex en Tether hebben een schikking getroffen met de New York Attorney General (NYAG), de procureur-generaal van New York. Dat blijkt uit een persbericht gepubliceerd op 23 februari.


Bitfinex en Tether moeten samen een boete van $18,5 miljoen betalen en de handel stilleggen in de staat New York. De NYAG Letitia James voerde een gerechtelijk onderzoek uit naar beide cryptobedrijven en beschuldigde ze van het verbergen van een verlies van $850 miljoen.
Ook zouden de twee cryptobedrijven gelogen hebben over de dekking van de USDT stablecoin:

“Bitfinex en Tether dekten roekeloos en onrechtmatig enorme financiële verliezen om hun plan gaande te houden en hun bedrijfsresultaten te beschermen. De bewering van Tether dat zijn virtuele valuta te allen tijde volledig werd gedekt door Amerikaanse dollars, was een leugen.”

Aldus James. Beide bedrijven ontkennen dat ze iets verkeerds hebben gedaan. De NYAG heeft nooit bewijs kunnen vinden dat Tether niet compleet gedekt wordt door zijn reserves.


Toch moeten Bitfinex en Tether als onderdeel van de schikking nu elke kwartaal een rapport sturen over de samenstelling van de reserves voor USDT. De NYAG kondigt daarnaast aan dat er verder geen strafrechtelijk vervolging zal zijn.

 “Deze bedrijven verdoezelden de echte risico’s waarmee investeerders werden geconfronteerd, en ze werden beheerd door niet-gereguleerde individuen en entiteiten die in de donkerste hoeken van het financiële systeem handelen.”

Beide partijen zien de schikking als een winst. Na 2,5 jaar en 2,5 miljoen pagina’s ingediend bij de NYAG, lijkt de zaak eindelijk ten einde te zijn.


De boete van $18,5 miljoen is zeer klein in vergelijking met de $35 miljard aan USDT tokens in omloop. De verwachting is dat deze schikking geen grote gevolgen zal hebben op de markt, wat voorheen wel gevreesd werd. Bitfinex betaalde onlangs de openstaande lening van $550 miljoen terug aan Tether.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie