Kevin Schijven Kevin Schijven
07/02/2021 07:46 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/02/2021 07:46

Tether FUD opgelost? Bitfinex zegt dat het $550 miljoen van lening heeft terugbetaald

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether FUD opgelost Bitfinex zegt dat het $550 miljoen van lening heeft terugbetaald

Foto: Steve Heap/Shutterstock

De grote cryptocurrency-exchange Bitfinex heeft de overige $550 miljoen van een openstaande lening terugbetaald aan Tether, het zusterbedrijf van Bitfinex en uitgever van de USDT stablecoin. Dat kondigt Bitfinex op 5 februari aan:

“Bitfinex is verheugd aan te kondigen dat het in januari het resterende saldo van $550.000.000 van de uitstaande doorlopende lening aan Tether heeft terugbetaald. Bitfinex heeft deze betaling gedaan in fiat-valuta, overgemaakt naar de bankrekening van Tether. Alle verschuldigde rente over de lening is betaald. De lening is nu vervroegd en volledig afgelost en de kredietlijn is geannuleerd.”

Aldus Stuar Hoegner van iFinex, het moederbedrijf. De lening is het onderwerp van een gerechtelijk onderzoek van de New York General Attorney (NYAG) die Bitfinex beschuldigt de lening te hebben afgesloten om een verlies van $850 miljoen te verbergen.
Daarnaast gaat al lang het gerucht rond dat Tether niet de benodigde reserves heeft, of had, om de USDT stablecoin volledig te ondersteunen. Dat ontkende onlangs nog Deltec, Tethers bank in de Bahama’s, die zei dat Tether juist meer dan genoeg heeft. Dit is echter nooit bevestigd in een audit van een derde partij.


In gerelateerd nieuws heeft Tether 1,7 miljoen USDT bevroren die onlangs werden gestolen uit Yearn Finance, een decentralized finance (DeFi) project:


Het is niet de eerste keer dat Tether gestolen USDT heeft bevroren. Afgelopen september werd 13 miljoen USDT bevroren na deze werden gestolen van KuCoin. Ook bevroor Tether destijds 1 miljoen USDT toen iemand deze per ongeluk naar het verkeerde adres stuurde. Sommige mensen zijn hier kritisch over en zeggen dat dit tegen het principe ingaat van de decentrale crypto-markt.
De totale marktkapitalisatie van USDT heeft onlangs weer een paar sprongen gemaakt en bedraagt nu in totaal $28 miljard.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie