Kevin Schijven Kevin Schijven
23/01/2021 07:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2021 07:35

Tether bank CEO ontkent dat USDT stablecoin niet genoeg reserves heeft

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Tether bank CEO ontkent dat USDT stablecoin niet genoeg reserves heeft

Foto: Steve Heap/Shutterstock

Hoe Tether zijn USDT stablecoin ondersteunt is vaker onderwerp van discussie geweest in de cryptocurrency sector. Stablecoins zijn crypto’s die gekoppeld zijn aan de waarde van een andere valuta of activa, meestal de Amerikaanse dollar (USD). De tether (USDT) stablecoin is verreweg de grootste op de markt.
De waarde van USDT zou ondersteund worden door aan mandje van activa, maar hoeveel dit precies is, is nooit bevestigd. Geruchten gingen lang rond dat tether maar genoeg in huis heeft om 74% van het circulerende aanbod te ondersteunen.
Deze week laaide deze discussie weer op nadat een anoniem persoon in een artikel beweerde dat Deltec, Tether’s bank in de Bahama’s, niet genoeg zou hebben om Tether te ondersteunen:

“Er zijn lang niet genoeg dollars bij alle binnenlandse banken op de Bahama’s om de Tethers te ondersteunen die ronddobberen op de cryptomarkt.”

Aldus de auteur van het artikel. Gregory Pepin, deputy CEO van Deltec, ontkent deze beschuldigingen en zegt dat Tether niet alleen genoeg heeft in zijn reserves, maar zelfs meer heeft dan in omloop is:

“Elke tether (USDT) wordt ondersteund door een reserve en deze reserve is meer dan wat er in omloop is. We kunnen het eigenhandig zien, dus ik kan dat bevestigen.”

Aldus Pepin in een aflevering van de Unchained Podcast, gepresenteerd door journaliste Laura Shin. Bovendien is Deltic geen binnenlandse bank en mag het geen Bahamaanse dollars vasthouden:

 “We kunnen geen binnenlandse klanten aannemen en we kunnen geen binnenlandse Bahamaanse dollars vasthouden. Dus dat rapport is eigenlijk niet relevant. En als de auteur wat moeite zou hebben genomen om wat te graven over de omvang van de Bahamaanse bankmarkt, zouden ze hebben ontdekt dat de hele massa banken ongeveer $200 miljard aan activa heeft.”

In het afgelopen jaar is de hoeveelheid aan tether op de markt van $4 naar $24 miljard gestegen. USDT wordt vooral gebruik om andere crypto mee te kopen. Er loopt momenteel een onderzoek naar Tether en zusterbedrijf Bitfinex door de New York State Attorney General (NYAG).

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie