Thom Derks Thom Derks
13/02/2023 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2023 17:15

Elon Musk veroorzaakt weer korte koersexplosie voor Dogecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin-DOGE-rechtszaak-Elon-Musk

Foto: ThomasAFink / Shutterstock.com

SpaceX, Twitter en Tesla CEO Elon Musk staat binnen de crypto-gemeenschap bekend als een groot liefhebber van dogecoin (DOGE). De controversiële ondernemer deelde tijdens de Amerikaanse Superbowl opnieuw zijn liefde voor de memecoin door een Dogecoin shirt te dragen. Als gevolg van deze actie steeg de koers van dogecoin eerder vandaag met zo’n 5,7 procent naar een piek van $0,0855.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Elon Musk over Dogecoin

Het was niet alleen het Dogecoin shirt waarmee Musk nieuw optimisme creëerde in de markt voor de memecoin. Ook zijn reactie op de speculatie over zijn gesprek met de beruchte Fox News eigenaar Rupert Murdoch veroorzaakte een kleine stijging voor dogecoin. Genevieve Roch-Decter vroeg zich op Twitter af waar de twee over spraken.

Musk reageerde daar op geheel eigen wijze op met “Dogecoin”, waarna de koers van de memecoin een sprongetje maakte. Alhoewel dogecoin ontstond als een grap en we het wellicht niet al te serieus moeten nemen, heeft de memecoin wel een marktkapitalisatie van meer dan $11 miljard wat we niet kunnen negeren.

De kans dat Murdoch en Musk het op dat moment echter over Dogecoin hadden is niet heel aannemelijk. Zeker gezien het feit Roch-Decter vroeg om “wrong answers only” en we het dus waarschijnlijk vooral als een grapje moeten zien.

Advertentie

Nieuw leven in de DOGE koers?

Terwijl de crypto markt het weer even moeilijk heeft, begon dogecoin aan kleine opleving door de woorden van Musk. Dat was echter van korte duur, want de DOGE koers kelderde vervolgens toch hard mee met de rest. DOGE kwam vanochtend op $0,0803 uit en herstelt op het moment van schrijven voorzichtig naar $0,0817. Daarmee staat dogecoin alsnog 2,9% in de min ten opzichte van 24 uur geleden.

Voor de komende tijd is het nog maar afwachten wat de markt voor dogecoin in petto heeft. De belangrijkste ontwikkeling op de agenda van deze week is waarschijnlijk de publicatie van Amerikaanse inflatiecijfers, die morgen plaatsvindt.

Deel dit artikel
Thom Derks

Thom is een expert op het gebied van macro-economie, bitcoin en het afzeiken van altcoins. Verder schrijft hij een eigen macro-nieuwsbrief op Substack, laat hij soms iets van zich horen op Twitter en is hij niet-praktiserend Meester in de Rechten (universiteit Leiden).

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie