Thom Derks Thom Derks
13/02/2023 17:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2023 17:15

Elon Musk veroorzaakt weer korte koersexplosie voor Dogecoin

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin-DOGE-rechtszaak-Elon-Musk

Foto: ThomasAFink / Shutterstock.com

SpaceX, Twitter en Tesla CEO Elon Musk staat binnen de crypto-gemeenschap bekend als een groot liefhebber van dogecoin (DOGE). De controversiële ondernemer deelde tijdens de Amerikaanse Superbowl opnieuw zijn liefde voor de memecoin door een Dogecoin shirt te dragen. Als gevolg van deze actie steeg de koers van dogecoin eerder vandaag met zo’n 5,7 procent naar een piek van $0,0855.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Elon Musk over Dogecoin

Het was niet alleen het Dogecoin shirt waarmee Musk nieuw optimisme creëerde in de markt voor de memecoin. Ook zijn reactie op de speculatie over zijn gesprek met de beruchte Fox News eigenaar Rupert Murdoch veroorzaakte een kleine stijging voor dogecoin. Genevieve Roch-Decter vroeg zich op Twitter af waar de twee over spraken.

Musk reageerde daar op geheel eigen wijze op met “Dogecoin”, waarna de koers van de memecoin een sprongetje maakte. Alhoewel dogecoin ontstond als een grap en we het wellicht niet al te serieus moeten nemen, heeft de memecoin wel een marktkapitalisatie van meer dan $11 miljard wat we niet kunnen negeren.

De kans dat Murdoch en Musk het op dat moment echter over Dogecoin hadden is niet heel aannemelijk. Zeker gezien het feit Roch-Decter vroeg om “wrong answers only” en we het dus waarschijnlijk vooral als een grapje moeten zien.

Advertisement

Nieuw leven in de DOGE koers?

Terwijl de crypto markt het weer even moeilijk heeft, begon dogecoin aan kleine opleving door de woorden van Musk. Dat was echter van korte duur, want de DOGE koers kelderde vervolgens toch hard mee met de rest. DOGE kwam vanochtend op $0,0803 uit en herstelt op het moment van schrijven voorzichtig naar $0,0817. Daarmee staat dogecoin alsnog 2,9% in de min ten opzichte van 24 uur geleden.

Voor de komende tijd is het nog maar afwachten wat de markt voor dogecoin in petto heeft. De belangrijkste ontwikkeling op de agenda van deze week is waarschijnlijk de publicatie van Amerikaanse inflatiecijfers, die morgen plaatsvindt.

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement