Kevin Schijven Kevin Schijven
13/02/2023 09:15 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2023 09:15

Bitcoin koers maakt beruchte death cross in spannende week met CPI

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Bitcoin koers maakt beruchte death cross in spannende week met CPI

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Bitcoin (BTC) maakte afgelopen donderdag een forse duik toen het nieuws over Kraken en staking naar buitenkwam. Bitcoin verloor grip op de $23.000 en kwam kort voor het weekend op een dieptepunt rond $21.450 uit. Vervolgens herstelde de koers voorzichtig gedurende het weekend, maar werd gisterenavond afgewezen rond $22.100 en zakte weer onder $22.000. Op het moment van schrijven komt de BTC prijs uit op $21.740 op Binance en €20.375 op Bitvavo.

Daarmee staat de bitcoin koers vandaag 0,5% in de min. Het handelsvolume steeg in de afgelopen 24 uur met 36%. De totale marktkapitalisatie komt uit op $419 miljard en de dominantie op 41,7%. De Fear & Greed Index komt uit op 48 (Neutral).

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Bitcoin koers maakt beruchte death cross

De koers van bitcoin maakt momenteel een zogenaamde death cross op de wekelijkse grafiek, meldt analist Benjamin Cowen. Dit patroon doet zich voor wanneer een moving average (MA) op de kortere termijn een langere termijn MA doorkruist. In dit geval komt de 50-weken MA weer onder de 200-weken MA uit. Dit wordt meestal gezien als een bearish signaal en kan wijzen op een trendommekeer. Dat hoeft niet altijd zo uit te pakken.

Advertentie

Bitcoin Mining Difficulty zakt ietsjes

Gisteren vond weer de automatische aanpassing van de bitcoin mining difficulty, of moeilijkheidsgraad, plaats. Nadat de moeilijkheidsgraad de afgelopen twee keer flink toenam naar nieuwe records, zien we ditmaal een lichte daling. Het is zelfs een hele kleine daling van slechts 0,49%. Dat betekent dat de moeilijkheidsgraad met 39,16 T nog steeds zeer hoog ligt tegen een gemiddelde hash rate van 280 exahashes per seconde (EH/s).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin funding rates worden negatief

Analist Philip Swift meldt dat het hem opvalt dat de zogenaamde funding rates weer negatief zijn. Dit zijn de rentes die worden betaald over futures. Wanneer deze rente positief is, dan betalen investeerders die long zitten aan shorts. Wanneer deze rente negatief is, is dat andersom. In andere woorden: er zitten momenteel meer investeerders in short posities dan long posities en dat duidt op een bearish sentiment, maar kan ook leiden tot een short squeeze.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Spannende week voor bitcoin, morgen CPI

Het kan overigens weer een spannende week worden vanuit een macro-economisch perspectief. We hebben namelijk weer een aantal belangrijke macro-economische evenementen op planning staan in de Verenigde Staten.

Het belangrijkste evenement waar alle ogen momenteel op gericht zijn, is natuurlijk de publicatie van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Het afgelopen jaar hebben deze Amerikaanse inflatiecijfers voor veel volatiliteit gezorgd op de financiële markten. Gaat dat morgen weer gebeuren?

Bitcoin-ETF’s zien voor vierde dag op rij netto-instroom
Bitcoin-ETF’s zien voor vierde dag op rij netto-instroom

Bitcoin koers op cruciaal punt

De CPI publicatie valt mogelijk samen met een cruciaal niveau voor de bitcoin koers. De analisten van Crypto Insiders publiceerden vanochtend een nieuwe analyse van de bitcoin koers. Daarin is te lezen dat de koers snel een zeer belangrijk niveau nadert.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Handel samen met Crypto Insiders

Zoek jij hulp met handelen? Heb je vragen en wil je technische analyses voor een groot aantal cryptomunten direct ontvangen? Word lid en probeer een Premium-lidmaatschap 30 dagen gratis. Hier delen onze analisten 24/7 hun marktkennis en de nieuwste analyses. Hier kan je ook direct in contact komen met verschillende marktexperts en crypto-enthousiastelingen die klaar staan om jou te helpen!

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Bitcoin Cash (BCH) vindt belangrijk steunniveau en nadert omslagpunt
Bitcoin bullmarkt voorbij? Voorspeller van 2018 crash waarschuwt voor top
Advertentie