Kevin Schijven Kevin Schijven
14/04/2022 11:38 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2022 11:38

Elon Musk wil Twitter kopen voor €40 miljard, dogecoin koers reageert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elon Musk wil Twitter kopen voor €40 miljard, dogecoin koers reageert

Foto: Valerii Piankovskyi/Shutterstock

Tesla CEO Elon Musk, de rijkste man op aarde, wil Twitter voor maar liefst $43 miljard overnemen. Dat blijkt uit een nieuw document ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Musk kocht onlangs al een 9,2% aandeel in Twitter (TWTR), het populaire sociale mediaplatform. Vervolgens zou hij toetreden tot de raad van bestuur van Twitter, maar dat ging om onduidelijke redenen plotseling toch niet door.

Dus nu wil Musk Twitter voor 100% kopen. Hij biedt $54,2 per TWTR aandeel wat uitkomt op een totaal van maar liefst $43 miljard of €39,4 miljard. Hij meldt dat dit zijn definitieve bod is en dreigt om als aandeelhouder op te stappen als het niet wordt aangenomen.

“Ik bied aan om 100% van Twitter te kopen voor $54,20 per aandeel in contanten, een premie van 54% op de dag voordat ik begon te investeren in Twitter en een premie van 38% op de dag voordat mijn investering publiekelijk werd aangekondigd. Mijn bod is mijn beste en definitieve bod en als het niet wordt aanvaard, zal ik mijn positie als aandeelhouder moeten heroverwegen.”

Noch Twitter, noch CEO Parag Agrawal hebben vooralsnog geageerd op de vijandige overname. Twitter oprichter Jack Dorsey, een enorme bitcoin (BTC) fan, vertrok vorig jaar als CEO van Twitter. Musk zegt dat hij Twitter wil overnemen omdat hij denkt dat het platform nog veel potentie heeft die niet waar wordt gemaakt.

“Ik heb in Twitter geïnvesteerd omdat ik geloof in het potentieel ervan om het platform voor vrijheid van meningsuiting over de hele wereld te zijn, en ik geloof dat vrijheid van meningsuiting een maatschappelijke noodzaak is voor een functionerende democratie. Twitter heeft een buitengewoon potentieel. Ik zal het ontgrendelen.”

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Dogecoin koers maakt weer flinke sprong

Ondertussen stijgt de waarde van TWTR al met 12%. Natuurlijk reageert ook de dogecoin (DOGE) koers weer. DOGE maakte onlangs al een flinke sprong toen naar buitenkwam dat Musk TWTR aandelen kocht, al corrigeerde de koers vervolgens weer terug. Zojuist schoot DOGE wederom omhoog en tikte even $0,145 aan na een stijging van 4,5% in minder dan een kwartier.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
Cryptomarkt volatiel na CPI-schok, dit kan niet lang meer duren
terra-luna-lunc-do-kwon
Terra-drama nadert einde: Miljarden-schikking leidt tot verkoop bedrijven
Zuid-Korea opent aanval op Noord-Koreaanse bitcoins
Noord-Koreaanse cryptodieven beginnen $305 miljoen te versluizen
Advertentie