Kevin Schijven Kevin Schijven
04/04/2022 16:10 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 04/04/2022 16:10

Dogecoin koers schiet omhoog nadat Elon Musk groots in Twitter investeert

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Dogecoin koers in beweging: analisten delen nieuwe DOGE verwachting

Foto: Zephyr_p/Shutterstock

De koers van dogecoin (DOGE) maakte zojuist een enorme sprong. DOGE schoot namelijk van $0,142 naar een piek van $0,154. Dat was een stijging van bijna 8,5% in minder dan een uur. Dat had natuurlijk weer te maken met Tesla CEO Elon Musk, de rijkste man op aarde.

Nieuwe Solana memecoin ziet prijs exploderen na $10 miljoen blunder
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Elon Musk investeert miljarden in Twitter, DOGE reageert

Het blijkt namelijk dat Musk, een zeer grote fan van meme’s en dogecoins, een aandeel van maar liefst 9,2% heeft gekocht in het populaire sociale mediaplatform Twitter (TWTR). Musk bezit daarmee nu 73.486.938 TWTR aandelen. De prijs van TWTR schoot vervolgens met meer dan 20% omhoog en komt op het moment van schrijven op $48,2 uit. Dat betekent dus dat Musk $3,55 miljard aan Twitter aandelen bezit.

Musk hintte hier twee weken geleden naar middels een poll op Twitter. Hij zei toen dat “vrijheid van meningsuiting essentieel is voor een functionerende democratie.” Vervolgens vroeg hij aan zijn volgers of zij vinden dat Twitter zich strikt aan dit principe houdt. 70% stemde nee, maar goed, een groot deel stemt natuurlijk wat Musk wil horen. Toch meldde hij vervolgens dat de resultaten belangrijk zijn.

Dogecoin koers stijgt hard, maar zakt weer iets

Toch kon dogecoin niet gelijk de stijging doorzetten. DOGE doorbrak even de $0,15, maar zakt er op het moment van schrijven weer onder. Het is mogelijk dat DOGE hier nu support vindt. De stijging van DOGE trok ook andere meme tokens aan, zo piekte shiba inu (SHIB) ook kort, maar corrigeerde vervolgens snel weer terug.

De tweets van Musk zorgden voor een enorme koersstijging van DOGE begin vorig jaar. Sindsdien lijkt zijn invloed op de koers drastisch te zijn afgenomen. DOGE staat inmiddels maar liefst 80% onder de all-time high uit mei.

Tesla accepteerde vorig jaar even betalingen met bitcoin (BTC) voor zijn elektrische auto’s. Dat werd snel weer verwijderd vanwege zogenaamde “milieuzorgen.” Musk meldde later dat het terugkomt, maar sindsdien hebben we daar niets meer over gehoord. Wel accepteert Tesla nu betalingen met DOGE, maar dat is alleen voor merchandise.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie