Shane Kuijpers
08/08/2021 06:47 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2021 06:47

Elrond (EGLD) als eerste blockchain in Europa CO2-negatief, goede stap voor crypto

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elrond (EGLD) als eerste blockchain in Europa CO2-negatief, goede stap voor crypto

Elrond (EGLD), een zeer schaalbare en energie-efficiënte blockchain-innovatie, is de eerste Europese blockchain die CO2-negatief is. Dat wil zeggen dat het netwerk meer CO2 compenseert, dan dat ze gebruiken.

De crypto-industrie is na alle kritiek over het energieverbruik in de afgelopen maanden druk bezig met het zoeken naar meer milieuvriendelijke opties. De verschuiving is al aardig zichtbaar en het innovatieve Elrond is nu dus CO2-negatief, als eerste in Europa. Donderdag kwam Elrond zelf al met een persbericht. 

Elrond is onder meer bekend van hun Maiar technologie. Het unieke en geweldige aan de nieuwe ontwikkeling is, is dat iedere Maiar transactie, NFT en DeFi product op het netwerk een positieve invloed zal hebben op het milieu. Elrond baant hiermee de weg voor zowel de huidige generatie als toekomstige generaties van innovators. CEO van Elrond, Benjamin Mincu, zei het volgende:

“Het vermogen van de mensheid om verder te gaan dan wat we nog niet zo lang geleden voor mogelijk hielden, kan alleen blijven bestaan als we ons bewust zijn van onze impact op het milieu en de volgende generaties. Klimaatverandering is een serieuze uitdaging, maar een die we beslissend kunnen oplossen als we onmiddellijk handelen.”

Worldcoin kondigt nieuw netwerk aan, WLD koers reageert meteen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Samenwerking met Offsetra

Elrond is van plan dat hun technologie altijd een positieve bijdrage levert aan onze planeet. Om die reden zijn ze een samenwerking aangegaan met Offsetra. Offsetra is een bedrijf dat zich richt op het verminderen van CO2-uitstoot en het verkleinen van de CO2-voetafdruk. Het bedrijf heeft experts in dienst op het gebied van duurzaamheid. Deze experts hebben een grondige analyse van Elrond’s CO2-voetafdruk uitgevoerd. 

Er werd gekeken naar het energieverbruik van ruim 5.000 servers, verdeeld over 30 landen. Het verbruik bleek zo’n 6 miljoen kg CO2 te zijn. Elrond heeft dat verbruik met 7,4 miljoen kg laten afnemen, waardoor ze dus als gezegd een negatieve CO2-uitstoot hebben. Het bedrijf gaat nu verder met het investeren in duurzame projecten, ofwel Verified Green Projects. 

Deel dit artikel
Shane Kuijpers

Shane is begin 2020 voor het eerst echt in contact gekomen met cryptocurrency. Waar het begon als een soort hobby is het ondertussen een dagelijkse bezigheid voor hem. Hij volgt de laatste ontwikkelingen op de voet en kijkt niet alleen met grote interesse naar Bitcoin, maar ook naar tal van altcoins. Veel uiteenlopende projecten maken dat de mogelijkheden met crypto eindeloos zijn en om die reden zal crypto ook in de toekomst onderdeel zijn in het leven van Shane. Shane is naast auteur bij Crypto Insiders ook student International Business.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie