Timo Bult Timo Bult
13/05/2021 07:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2021 07:33

Tesla stopt met bitcoin (BTC) als betaalmiddel, markt verliest $300 miljard in snelle crash

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tesla stopt met bitcoin (BTC) als betaalmiddel, markt verliest $270 miljard in snelle crash

Foto: Vitaliy Karimov/Shutterstock

Tesla CEO Elon Musk stuurde gisteravond weer een tweet de wereld in over crypto. Dit keer ging dit niet gepaard met een stijging. In tegendeel: Musk kondigde aan dat de elektrische autofabrikant geen bitcoin (BTC) meer als betaalmiddel zal accepteren. Het besluit werd genomen na zorgen omtrent de uitstoot van het Bitcoin netwerk.

Tesla accepteerde sinds maart dit jaar bitcoin als betaalmiddel nadat het bedrijf eerder al $1,5 miljard in de cryptocurrency investeerde. Op het bieden van de mogelijkheid om met bitcoin een Tesla te kopen komt het bedrijf nu echter terug. Musk laat in een tweet het volgende weten:

“Tesla heeft voertuigaankopen met Bitcoin opgeschort. We maken ons zorgen over het snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin-mining en transacties, met name kolen, die de ergste uitstoot heeft van alle soorten brandstof.”

Tesla benadrukt geen bitcoin te zullen verkopen, waarmee het erop lijkt dat het bedrijf bitcoin meer als opslag van waarde ziet. Daarnaast stelt het bitcoin weer te zullen accepteren als betaalmiddel zodra miners meer groene energiebronnen gebruiken.

Wel is er goed nieuws voor de altcoiners te lezen. Het bedrijf kijkt namelijk naar andere cryptocurrencies die “minder dan 1% van Bitcoins energie verbruiken.” Welke cryptocurrencies dit precies zijn is niet duidelijk. Wel lijkt het erop dat het bedrijf naar Proof-of-Stake (PoS) crypto’s kijkt. Dit zijn cryptocurrencies die geen gebruikmaken van miners.

De markt kreeg een flinke optater door het nieuws. De totale marktkapitalisatie verloor rond de $270 miljard in enkele uren tijd terwijl de bitcoin koers onder de $50.000 dook.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoin koers blaast snel door naar $74.000, volgens experts
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Bitcoiners opgelet: cruciale economische data in aantocht
Advertentie