Timo Bult Timo Bult
13/05/2021 07:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/05/2021 07:33

Tesla stopt met bitcoin (BTC) als betaalmiddel, markt verliest $300 miljard in snelle crash

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Tesla stopt met bitcoin (BTC) als betaalmiddel, markt verliest $270 miljard in snelle crash

Foto: Vitaliy Karimov/Shutterstock

Tesla CEO Elon Musk stuurde gisteravond weer een tweet de wereld in over crypto. Dit keer ging dit niet gepaard met een stijging. In tegendeel: Musk kondigde aan dat de elektrische autofabrikant geen bitcoin (BTC) meer als betaalmiddel zal accepteren. Het besluit werd genomen na zorgen omtrent de uitstoot van het Bitcoin netwerk.

Tesla accepteerde sinds maart dit jaar bitcoin als betaalmiddel nadat het bedrijf eerder al $1,5 miljard in de cryptocurrency investeerde. Op het bieden van de mogelijkheid om met bitcoin een Tesla te kopen komt het bedrijf nu echter terug. Musk laat in een tweet het volgende weten:

“Tesla heeft voertuigaankopen met Bitcoin opgeschort. We maken ons zorgen over het snel toenemende gebruik van fossiele brandstoffen voor Bitcoin-mining en transacties, met name kolen, die de ergste uitstoot heeft van alle soorten brandstof.”

Tesla benadrukt geen bitcoin te zullen verkopen, waarmee het erop lijkt dat het bedrijf bitcoin meer als opslag van waarde ziet. Daarnaast stelt het bitcoin weer te zullen accepteren als betaalmiddel zodra miners meer groene energiebronnen gebruiken.

Wel is er goed nieuws voor de altcoiners te lezen. Het bedrijf kijkt namelijk naar andere cryptocurrencies die “minder dan 1% van Bitcoins energie verbruiken.” Welke cryptocurrencies dit precies zijn is niet duidelijk. Wel lijkt het erop dat het bedrijf naar Proof-of-Stake (PoS) crypto’s kijkt. Dit zijn cryptocurrencies die geen gebruikmaken van miners.

De markt kreeg een flinke optater door het nieuws. De totale marktkapitalisatie verloor rond de $270 miljard in enkele uren tijd terwijl de bitcoin koers onder de $50.000 dook.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement

Trending Bitcoin nieuws

We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement