Timo Bult Timo Bult
30/07/2020 17:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/07/2020 17:44

Elrond (ERD) mainnet gelanceerd, koers steeg in de afgelopen maanden meer dan 1.000%

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Elrond (ERD) mainnet gelanceerd, koers steeg in de afgelopen maanden meer dan 1.000%

Vandaag is het mainnet van cryptocurrency-project Elrond (ERD) gelanceerd. De lancering volgt na een succesvol testnet waarin de capaciteiten van het netwerk al werden getoond. Daarnaast zag het ERD-token een enorme prijsstijging in aanloop naar de lancering.
Elrond is een blockchain-project dat zowel een sterke beveiliging als een enorme transactiecapaciteit als doel heeft. Ter illustratie, gedurende het testnet kon het netwerk van Elrond een piek bereiken van maar liefst 260.000 transacties per seconde.
Het project richt zich vooral op de financiële wereld. Het netwerk moet een alternatief bieden voor de traditionele economische infrastructuur. Hierbij is vooral throughput, of doorvoer nodig. Het netwerk loopt op een Secure Proof-of-Stake (SPoS) protocol en maakt gebruik van sharding om enorme aantallen transacties per seconde te kunnen verwerken.
De lancering gaat gepaard met een aanpassing van Elronds token economie. Over de komende 10 jaar zullen er elk jaar steeds minder ERD-tokens uitgegeven worden totdat er helemaal geen tokens meer worden uitgegeven. Daarnaast wordt ook een Decentralized Finance (DeFi) app gelanceerd, Maiar genaamd, die gebruikers een wallet en verschillende leenfuncties biedt, en waarmee zij kunnen staken. Voor deze app zouden al 40.000 gebruikers zich hebben aangemeld.
Voor ERD-investeerders was 2020 een goed jaar. In aanloop naar de lancering liepen de verwachtingen namelijk hoog op waardoor de prijs een enorme stijging zag. De prijs van ERD was op 1 januari nog ongeveer $0,0018, op 27 juli werd een all-time high van $0,0288 bereikt. Dit is een prijsstijging van maar liefst 1.500 procent!
Om nu nog in te stappen is overigens linke soep. Vaak is met dit soort gebeurtenissen namelijk het gezegde ‘buy the rumor, sell the news’ van toepassing. Een groot deel van de investeerders die enorme winsten wisten te pakken in de afgelopen maanden zullen er nu mogelijk voor kiezen hun winsten te verzilveren nu het Elrond mainnet gelanceerd is.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie